ALIAT si HEINEKEN dau startul unei noi editii a Caravanei Alcohelp

Specialistii ALIAT in adictii, cu sprijinul Heineken, vor da maine, 7 iulie, startul oficial al Caravanei Alcohelp, un program menit sa atraga atentia asupra efectelor pe care le are consumul abuziv de alcool asupra sanatatii. Astfel, specialistii si voluntarii ALIAT se vor afla maine, intre orele 09.30 si 17.00, in Parcul Cismigiu (la intrarea din B-dul Mihail Kogalniceanu). Ei vor oferi consiliere si materiale informative tuturor celor interesati si vor discuta despre consecintele pe care le are consumul abuziv de alcool. Vizitatorii isi vor putea evalua si consumul de alcool, prin completarea unui chestionar de auto-evaluare. Caravana Alcohelp va ajunge in urmatoarele luni si in alte zone urbane si rurale din 4 regiuni ale tarii (Moldova, Dobrogea, Oltenia si Transilvania).

“Prin parteneriatul pe care il avem cu ALIAT- sub forma programului Alcohelp – urmarim sa oferim solutii concrete care sa vina atat in ajutorul persoanelor cu un consum problematic de alcool, cat si in ajutorul apropiatilor acestora. Continuarea din acest an a Caravanei Alcohelp este una dintre aceste solutii si are doua obiective: sa promoveze consumul responsabil de alcool si sa ofere sprijin si indrumare. Credem cu tarie ca, aceste actiuni repetate vor da rezultate pe termen lung. In viitor, vom continua parteneriatul cu ALIAT, ca parte a agendei noastre de sustenabilitate “Brewing a Better Future”, a declarat Onno Rombouts, Managing Director Heineken Romania.

In ultimii doi ani, Caravana Alcohelp a ajuns in 34 de localitati din Romania. Aproximativ 14.800 de materiale informative despre efectele si masurile care trebuie luate in cazul consumului problematic de alcool au ajuns la vizitatori. Peste 2.000 de persoane si-au evaluat consumul de alcool si au primit consiliere de la specialistii ALIAT, in cadrul Caravanei Alcohelp.

Caravana Alcohelp este extensia offline a platformei http://www.alcohelp.ro ce ofera informatii importante persoanelor cu un consum problematic de alcool. In ultimii doi ani, 45.000 de persoane au accesat platforma si peste 1.700 de persoane au completat chestionarul online de auto-evaluare a consumului de alcool. Dintre acestia, 47% au parcurs toti pasii programului Alcohelp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.