CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

ALRO: Investiție de 2,75 milioane USD pentru a crește eficiența și reduce amprenta ecologică

Compania ALRO a achiziționat un cuptor de îmbătrânire cu încălzire electrică de la SECO/WARWICK, în urma unei investiții de 2,75 milioane USD.  Acest cuptor electric de ultimă generație va înlocui trei cuptoare alimentate cu gaze naturale, cu scopul de a eficientiza operațiunile de tratament termic din cadrul Diviziei de Aluminiu Prelucrat a ALRO și reprezintă un pas important către atingerea obiectivului Companiei de a deveni un producător mai ecologic.

Instalarea cuptorului de îmbătrânire pentru tratamentele termice specifice produselor din aluminiu, alimentat cu energie electrică fără emisii de CO2, și scoaterea din folosință a trei cuptoare pe gaz reprezintă un pas semnificativ în creșterea eficienței energetice a proceselor tehnologice și consolidarea eforturilor Companiei de a produce aluminiu cu emisii reduse de carbon, adecvat cerințelor viitoare ale pieței.

„Noul echipament va sprijini programul nostru de maximizare a valorii produselor pe care le fabricăm și ne va permite să satisfacem și mai bine cerințele clienților noștri. În același timp, noua tehnologie va susține angajamentul nostru de a reduce amprenta ecologică a Companiei”, a declarat Gheorghe DOBRA, Director General al ALRO.

Totodată, implementarea noii investiții va permite ALRO să optimizeze procesul de tratament termic (îmbătrânire artificială) la care sunt supuse produsele din aluminiu, prin creșterea eficienței și prin controlul mai precis al temperaturii și al altor parametri critici, ceea ce va conduce la o producție mai performantă de aluminiu cu valoare adăugată ridicată, de calitate superioară.

„Provocarea de a reduce emisiile devine un imbold de cumpărare din ce în ce mai important pentru clienți. Acest lucru este valabil în special pentru producătorii europeni, deoarece în această regiune a lumii reglementările privind protecția mediului sunt în prezent cele mai restrictive. Cuptorul de îmbătrânire a aluminiului, echipat cu încălzitoare electrice, elimină problema emisiilor, de unde și interesul tot mai mare al producătorilor de aluminiu pentru astfel de soluții”, explică Piotr Skarbiński, Vice President, Aluminium Process and CAB Business Segment la SECO/WARWICK.

Cuptoarele de îmbătrânire sunt proiectate să funcționeze în intervalul de temperaturi de lucru de la 80°C la 250°C, în conformitate cu standardul AMS 2750G. Uniformitatea temperaturii garantată de-a lungul șarjei la nivelul de +/- 3C a fost atinsă datorită utilizării unui flux optim de căldură în interiorul cuptorului folosind mixere de aer performante și un sistem de ghidaje care direcționează fluxul de aer.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.