AmCham: 11 studenti indrumati sa devina adevarati lideri

In cadrul proiectului “Become a Leader!”, organizat de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) au participat 11 studenti in anii terminali. Acestia au avut posibilitatea ca timp de doua saptamani sa observe si sa invete de la directori generali si manageri cu experienta din cadrul unor companii renumite din Romania, elemente ale proceselor de management, modalitati concrete de lucru si mecanisme de luare a deciziilor. La finalul programului, participantii la proiect au redactat lucrarea „Romania in 2022“. Aceasta sintetizeaza viziunea participantilor privind o Romanie mai prospera si mai dezvoltata decat cea din prezent si contine obiective concrete si solutii pentru ameliorarea sistemului de invatamant, de sanatate sau cel al diplomatiei si relatiilor internationale.

“Proiectul a reprezentat o oportunitate atat pentru tinerii implicati, cat si pentru companiile care au acceptat sa-si deschida portile pentru acestia. Am avut ocazia sa cunoastem si sa indrumam profesional studenti straluciti care au demonstrat potentialul liderilor de succes ai zilei de maine. AmCham Romania isi exprima convingerea ca acest proiect va deveni un exemplu de buna practica si pentru alte organizatii ale mediului de afaceri, astfel incat tinerii dornici sa faca performanta sa poata avea o experienta profesionala directa, la cele mai inalte standarde”, a declarat Bogdan Ion, membru al Consiliului Director al AmCham Romania si Country General Manager EY.

Proiectul a fost structurat astfel incat fiecare participant sa petreaca o saptamana de „shadowing” in doua companii si sa participe la activitati si seminarii organizate de AmCham Romania. In timpul stagiului, participantii au beneficiat de o bursa de 500 de euro.

Proiectul a fost posibil datorita implicarii active a membrilor AmCham Romania, in calitate de parteneri: PRAIS Corporate Communications, Citibaank, Dentons (fost Salans), EY, Hewlett-Packard, General Electric, Intel Corporation, Microsoft, PwC, Oracle, Raiffeisen Bank si UPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.