AmCham Romania a lansat proiectul de internship “Become a Leader”

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) a lansat editia pilot a programului de internship “Become a Leader!”. Acesta se adreseaza studentilor in anii terminali, si isi propune sa le ofere tinerilor perspectiva si viziunea pentru parcursul profesional ca viitori lideri. Un numar de 11 studenti au fost selectati pentru ca timp de doua saptamani sa aiba oportunitatea de a observa si invata de la directori generali si manageri cu experienta din cadrul unor companii renumite din Romania. Fiecare student va primi o bursa in valoare de 500 euro pentru perioada de internship. Studentii vor avea acces si la activitati si seminarii organizate de AmCham Romania.

“Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!” este un proiect pilot al AmCham Romania, in dorinta de a contribui concret la orientarea in cariera a tinerei generatii. Scopul nostru este acela de a-i sprijini pe acesti tineri pentru a-si descoperi abilitatile alaturi de lideri de succes. Ne dorim ca participarea lor sa devina un moment de referinta in dezvoltarea lor profesionala de acum inainte” a declarat Valeriu Nistor, Presedintele AmCham Romania.

Peste 225 de studenti din mari centre universitare din tara si strainatate au fost interesati de acest proiect. Studentii selectati pe baza CV-ului si a unui eseu pe tema „Leading in Romania” au participat apoi la interviuri cu reprezentantii companiilor partenere. Finalistii vor beneficia de doua saptamani de internship in doua companii diferite unde vor face „shadowing” alaturi de echipa executiva.  Implicarea directa a studentilor in aceste activitati ii va ajuta sa afle cum functioneaza conducerea unei companii sau organizatii, cum colaboreaza managerii din diverse departamente, cum este reflectata experienta acestora in relatia cu echipa si partenerii de afaceri. La finalul perioadei de internship, studentii vor redacta o lucrare referitoare la viziunea lor despre Romania in urmatorii 5-10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.