AMWAY sustine tabara MagiCAMP destinata copiilor cu afectiuni oncologice

MagiCamp - AmwayAmway Romania se alatura si in acest an cauzei copiilor cu afectiuni oncologice din Romania sustinuta de Asociatia MAGICAMP si sprijina organizarea taberei MagiCAMP, prin care organizatorii isi propun sa recladeasca increderea copiilor in propriile forte si in cei din jur, prin joc si joaca. Organizata pentru al treilea an consecutiv, tabara MagiCAMP este un loc special destinat copiilor supravietuitori de cancer si celor care inca se lupta cu boala, care isi propune ca prin joaca sa ii ajute sa uite de probleme si sa le redea increderea si forta de a lupta. PMagicamprin activitati diverse si cu sprijinul medicilor oncologi, pediatri, psihologi specializati si entertaineri, copiii sunt incurajati sa redobandeasca increderea in propriile forte, stima de sine, independenta si interesul fata de construirea de prietenii noi si participarea la diferite activitati sociale.

Ioana Enache_Director General Amway Romania, Bulgaria si GreciaUnul dintre obiectivele cele mai importante ale Amway Romania este sa ii ajute pe ceilalti sa aiba o viata mai buna, de aceea ne-am alaturat cauzei taberelor MagiCAMP inca de la inceput si ne bucuram ca putem contribui la imbunatatirea modului de viata al copiilor si familiilor acestora. Faptul ca acesti copii au sansa sa se bucure de jocuri si activitati educative, sa isi dezvolte creativitatea si increderea in fortele proprii prin joaca, este un lucru extraordinar”, a spus Ioana Enache, Director General Amway Romania, Bulgaria si Grecia.

Amway Romania sustine tabara MagiCAMP si asigura intregul necesar de produse pentru ingrijirea spatiului in care copiii si voluntarii vor locui pe durata taberei, pentru curatarea suprafetelor, a vaselor si a rufelor.

Prima editie a taberelor MagiCAMP a avut loc in vara anului 2014, cand 31 de copii bolnavi de cancer au uitat pentru o saptamana de durere, tratamente si chimioterapie. De atunci, numarul copiilor care au trecut pragul taberei a crescut constant. Anul acesta, timp de o luna, tabara va intampina peste 120 de copii cu varste intre 6 si 15 ani, in timp ce 150 de voluntari vor coordona activitatile desfasurate la fata locului, iar sase medici si sase asistente vor supraveghea starea de sanatate a copiilor.

Potrivit organizatorilor, opt din zece copii diagnosticati cu cancer reusesc sa se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reusea sa salveze numai doi din zece. Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, in Romania aproximativ 5.000 de copii sufera de cancer si anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauza de deces in tara noastra, pentru intervalul de varsta 4-15 ani.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.