Angajati ai Raiffeisen Bank, voluntari la constructia unui centru comunitar in Buftea

Raiffeisen - Habitat2017O echipa de 21 de angajati ai Raiffeisen Bank a lucrat pe santierul Habitat for Humanity Romania din Buftea si s-a implicat in lucrarile de constructie ale unui centru comunitar eficient energetic.

Centrul comunitar va deservi doua scoli din Flamanzeni si Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde saracia, conflictele si conditiile grele de locuire afecteaza puternic dezvoltarea si educatia copiilor. Din cei 350 de copii care invata la cele doua scoli, aproximativ 250 provin din familii dezavantajate. Cei mai multi dintre parinti nu au un loc de munca stabil si traiesc din alocatiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua.

Pentru a le veni in ajutor, 21 de angajati Raiffeisen Bank au petrecut o zi pe santier, in care au lucrat la cofrajele si armaturile necesare constructiei noului centru comunitar. Lucrarile la cladire au inceput in toamna acestui an si se vor finaliza la mijlocul anului 2019.

Corina_Vasile_Raiffeisen_BankSuntem bucurosi sa fim printre companiile care contribuie la realizarea fundatiei primului centru comunitar-educational din Buftea. Sustinem educatia pe tot parcursul vietii, si in special accesul la educatie, motiv pentru care ne incurajam angajatii sa participe la activitati de voluntariat care dau o sansa la invatare copiilor din comunitati defavorizate. Acest proiect ne este cu atat mai drag, cu cat noul centru comunitar va fi administrat de catre Asociatia Hercules, unul dintre partenerii nostri de tranditie. Speram sa ne intoarcem si anul viitor pe santier cu o echipa mai mare de voluntari astfel incat centrul sa poata fi predat comunitatii la jumatatea anului 2019”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania.

Noul centru din Buftea va primi zilnic 50 de copii defavorizati din comunitate. Ei vor primi zilnic o masa calda, vor fi ajutati la teme si vor urma cursuri de educatie non-formala, in timp ce alti 150 de copii vor beneficia de cursurile organizate aici periodic.

Parintii copiilor vor participa, la randul lor, ca voluntari la ingrijirea centrului si vor avea acces la consiliere psihologica si parentala si traininguri de dezvoltare personala: de la antreprenoriat, la economie domestica, educatie financiara sau traininguri de eficienta energetica.

Dupa finalizarea constructiei, activitatile centrului comunitar vor fi administrate de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.