Angajatii BGS au donat sange in cadrul campaniei Intinde o mana de Ajutor

Aproape 100 de angajati ai BGS au donat sange in acest an, in cadrul campaniei Intinde o mana de ajutor, derulata de Asociatia BGS pentru Situatii de Dezastre si Calamitati. Lansata in 2011, campania isi propune sa creasca rezervele de sange, avand in vedere ca statisticile arata ca cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde, si ca, in medie este nevoie de 500.000 de unitati de sange anual, in Romania. In Bucuresti, necesarul zilnic este de 1.000 de unitati, iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperita. Mai mult, conform statisticilor, in Romania, doar 2% din populatie doneaza sange, in timp ce media europeana este de 10%.

“Dorim ca aceasta campanie sa se desfasoare pe 10 ani.  Actionam atat pe latura de crestere a colectarii de sange de care este atat de multa nevoie in ziua de astazi, dar si pe latura educationala si de responsabilizare sociala a cetatenilor. Din punct de vedere educational dorim ca oamenii sa constientizeze nevoia acuta de sange dar si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca ca sa devina donator.Speram ca la sfarsitul celor 10 ani de campanie, oamenii sa devina mai si in felul acesta sa creasca numarul donatorilor constanti de sange si sa ajungem la o rata de 8-10% din populatia Romaniei”, sustin reprezentantii Diviziei Medicale BGS.

In prezent se deruleaza cea de-a treia etapa a programului, ce vizeaza donatii la Centrele de transfuzii din Pitesti, Ialomita si Buzau, pe 26 mai, 2 iunie, respectiv 16 iunie. Tot pe 16 iunie se vor face donatii si la sediul BGS din Capitala.

In primul an al campaniei am avut peste 1.000 de persoane care au donat din care 18% au fost angajati ai companiei BGS.

Circa 17 romani din 1.000 doneaza sange, in timp ce in alte tari europene numarul donatorilor este de 40 – 80 de persoane din 1.000. La nivel european, tara cu cei mai putini donatori, dupa Romania, este Albania, unde doar cinci din 1.000 de cetateni accepta sa doneze sange.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.