Angajatii Grupului CEZ in Romania au daruit felicitari varstnicilor, prin campania “Flori pentru Suflet”

CEZ - flori pentru suflet poza 1Angajatii Grupului CEZ in Romania au daruit peste 650 de felicitari varstnicilor care au intrat in perioada campaniei “Flori pentru Suflet” , derulata de Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor, in Centrele de Relatii cu Clientii din Pitesti, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Alexandria, Targu-Jiu si Ramnicu Valcea. In plus, 10 voluntari CEZ din Pitesti au organizat o activitate pentru 150 de varstnici, din Centrul de Ingrijire si Asistenta Pitesti.

Cea de-a sasea editie a campaniei “Flori pentru Suflet”  a ajuns la peste 6500 de varstnici din Romania. Acestia s-au bucurat timp de o saptamana de gandurile bune si atentia voluntarilor din 28 de judete, care au organizat peste 70 de evenimente si activitati pentru a celebra Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.

Campania de anul acesta a fost absolut impresionanta pentru noi prin prisma mobilizarii exemplare a comunitatilor din aproape toata tara, inclusiv a celor din orase mici si sate, acolo unde este poate nevoia cea mai mare de actiune. Ne-am bucurat sa vedem copii de nici 7 ani, alaturi de liceeni, studenti, adulti si voluntari varstnici. Asa arata cu adevarat solidaritatea intre generatii! Campania Flori pentru Suflet ne da speranta ca impreuna putem oferi batraneti demne si mai frumoase varstnicilor din Romania. Le multumim din suflet tuturor! ” a declarat Beatrice Culda, director executiv al Asociatiei Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor.

In 28 de judete din Romania, alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si 50 de ONG-uri nationale, locale si regionale, institutii, companii sau voluntari, asociatia a atras CEZ - flori pentru suflet poza 2atentia asupra situatiei varstnicilor din Romania, oferind flori si felicitari persoanelor de varsta a III-a. Conform unui studiu GfK (Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, 2015), aproximativ 1.500.000 de varstnici din Romania sunt afectati de singuratate, intr-o mai mare sau mai mica masura.

 „Florile pentru suflet” au fost daruite in perioada 28 septembrie – 3 octombrie, varstnicilor pe care echipele de voluntari i-au intalnit in caminele de batrani, cafenele si restaurante, casierii si puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri si spatii publice sau chiar la domiciliul acestora.

In Bucuresti, 30 de elevi ai Colegiul National Gheorghe Lazar au impartit in parcul Cismigiu flori si ganduri bune unui numar de 300 de varstnici. De asemenea, Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice a fost sarbatorita printr-o masa festiva organizata de Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor la Trattoria Monza, la care au participat 60 de batrani si 20 de voluntari, in timp ce varstnicii din proiect care nu se pot deplasa au primit mancare sau cadouri la domiciliu.

Campania a fost organizata la nivel international de catre Federatia Internationala Les Petits Frères des Pauvres, din care si asociatia face parte, in state precum Franta, Spania, Germania, Polonia sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei ce a insotit cele zeci de mii de flori oferite a fost apropierea intre generatii pentru a oferi batraneti frumoase si lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari in lupta impotriva singuratatii varstnicilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.