Angajatii GSK Romania au donat 2.500 ore de voluntariat in sprijinul persoanelor defavorizate

GSK Orange Day 2014 Romania_United WayGrupul GSK Romania a desfasurat in perioada august – septembrie „GSK Orange Day”, initiativa demarata la nivel global in 2009 prin care angajatii companiei doneaza o zi de lucru platita de companie in sprijinul cauzelor sociale in care cred. Ajuns la cea de-a sasea editie in Romania, programul a reunit 400 de voluntari din cadrul echipelor GSK Pharma, GSK Consumer Healthcare, Europharm Distributie si din cadrul fabricii GSK din Brasov. Acestia au venit in sprijinul a 800 de copii si adulti din 13 localitati din tara: Bucuresti, Constanta, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Hunedoara, Timisoara, Iazu, Chitila, Gherla, Pechea, Rosu, Voluntari.

Barbara Cygler, director general GSK Romania„Ne bucuram ca echipa noastra creeaza an de an povesti de succes despre compasiune, sprijin si munca in echipa. Toate actiunile de voluntariat pe care le desfasuram au acelasi obiectiv: sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor defavorizate. Stim ca o zi de lucru este doar un inceput, dar stim si ca, dupa sase ani, echipa noastra depune tot mai mult efort si tot mai multa daruire in a sustine cauze care au devenit cu adevarat ale lor. ”GSK Orange Day” si-a castigat deja locul printre initiativele prioritare ale GSK in Romania”, a declarat Barbara Cygler, General Manager GSK Romania.

La fel ca in anii trecuti, voluntarii GSK au avut posibilitatea de a propune cauze sociale si de a-si alege proiectele in care s-au implicat. De asemenea, GSK s-a bucurat de sprijinul partenerilor sai traditionali in proiecte sociale – United Way, Organizatia GSK Orange Day6Salvati Copiii si HOSPICE Casa Sperantei.

In Bucuresti, aproape 200 de persoane au beneficiat de ajutorul voluntarilor GSK. Printre beneficiarii initiativei GSK s-au numarat si copiii cu HIV/SIDA internati in Pavilionul Floarea Soarelui din cadrul Institutului Matei Bals din Bucuresti. 18 voluntari GSK si-au petrecut o zi curatand, reamenajand si imbracand in culori prietenoase un salon din cadrul Pavilionului si spatiul de joaca exterior. Alti noua voluntari GSK au lucrat cot la cot cu echipa Centrului pentru Familie din Rahova pentru a renova doua incaperi si exteriorul cladirii. La finalul unei zile de lucru, cei mai mici rezidenti ai Centrului i-au recompensat pe voluntari cu bratari si desene realizate special pentru ei.

Actiunile de voluntariat s-au extins si in alte orase din tara. Astfel, in Brasov, membrii echipei GSK au ajuns la Centrul Salvati Copiii incarcati cu rechizite pe care le-au impartit celor 30 de copii in plasament, iar copiii cu autism, ADHD si Sindrom Down din Centrul „Copiii de Cristal” au luat parte la ateliere ocupationale dezvoltate special pentru ei. Totodata, copiii aflati in Gradinita Estivala Salvati Copiii din Constanta au primit rechizite si jucarii, iar Centrul Casa Florilor, care gazduieste tineri aflati in situatii vulnerabile, se bucura acum de o fatada renovata. In Galati, voluntarii au plantat trandafiri in curtea centrului Fundatiei „Inima de copil”, impreuna cu 20 de copii.

De asemenea, copiii de la Asociatia Filantropica Medical-Crestina Christiana din Cluj au fost invitati de voluntarii GSK la o ferma de animale, iar in Sibiu, voluntarii GSK si-au petrecut intreaga zi gatind pentru pacientii cu boli terminale gazduiti de Asociatia “Dr. Carl Wolff” – Centrul de Ingrijire Paliativa HOSPICE Casa Sperantei.

Evenimentul de voluntariat ”GSK Orange Day” a fost introdus la nivel global si in Romania pentru a le oferi angajatilor companiei oportunitatea de a dedica o zi de lucru platita de companie unor actiuni de voluntariat in sprijinul comunitatilor defavorizate. Zeci de mii de romani au beneficiat de sprijinul voluntarilor GSK Romania de la introducerea evenimentului in Romania, in 2009, si pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.