Angajatii GSK Romania au sustinut, intr-o singura zi, 7700 de persoane

Peste 250 de angajati ai GlaxoSmithKline (GSK) Romania si ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Romania au participat la cea de-a cincea editie a evenimentului anual de voluntariat al companiei „GSK Orange Day”, eveniment ce s-a desfasurat in perioada 10-25 iunie. Anul acesta, voluntarii GSK, alaturi de partenerii campaniei, au participat la 20 de actiuni menite sa imbunatateasca viata de zi cu zi a peste 7.700 de copii si adulti din intreaga tara. Evenimentul anual de voluntariat s-a desfasurat in 14 localitati din intreaga tara din judetele Ilfov, Cluj, Constanţa, Maramures, Alba, Bihor, Gorj, Giurgiu, Galati, Arges, Timis, Mures, precum si in Bucuresti.

”Suntem mandri ca anul acesta, cu ocazia GSK Orange Day, am reusit sa crestem din nou numarul beneficiarilor si sa ajutam peste 7.000 de oameni din medii defavorizate. Colegii nostri s-au implicat cu multa daruire in actiunile derulate in tara, pentru a imbunatati viata de zi cu zi a persoanelor care au nevoie de ajutor. Vom continua traditia GSK Orange Day si in anii care urmeaza. Ne propunem ca, de la an la an, sa reusim sa ajutam tot mai mult”, a declarat Andreia Cucu, PR & Comunication Manager GSK Romania.

In Bucuresti, 116 de voluntari s-au impartit in echipe pentru a veni in ajutorul a cat mai multor persoane aflate in nevoie. Astfel, cu ocazia ”GSK Orange Day”, ei au reusit sa aduca bucurie pentru peste 300 de persoane defavorizate. Printre acestea s-au numarat si cei 100 de copii cu varste cuprinse intre 6-15 ani de la Centrul pentru copii cu dizabilitati Domnita Balasa, care vor incepe anul scolar cu o surpriza frumoasa. Este vorba despre locul de joaca din interiorul centrului, care a fost amenajat de voluntarii GSK pentru a-l face mai prietenos si mai util copiilor cu deficiente de auz.

Si la azilul “Acoperamantul Maicii Domnului” din parohia “Precupetii Vechi”, voluntarii GSK si-au propus sa le ofere batranilor o viata mai buna, si au pictat, alaturi de artisti plastici, diverse obiecte, care au fost scoase la vanzare, ulterior, in beneficiul asezamantului. De asemenea, centrul de plasament ”The door” a fost vizitat de doua echipe de voluntari. Prima echipa a participat la reabilitatea spatiului in care locuiesc cei 37 de baieti din centru, oferindu-le astfel un loc mai curat si prietenos unde sa invete si sa se joace, iar cea de-a doua echipa a petrecut o zi speciala alaturi de baietii din centru, antrenandu-i in diverse jocuri si activitati creative. De asemenea, voluntarii GSK au ajuns si la Mia’s Children, unde au participat la renovarea centrului – au vopsit gardul exterior, au zugravit coridoarele casei, au montat bare de balet si bancute speciale pentru gimnastica in sala de sport.

La Cluj, angajatii GSK au petrecut momente pline de energie si emotie alaturi de copiii de la ”Gradinita Malteza”, copii cu dizabilitati neuromotorii. Programul a inclus o vizita la Zooparcul ”Moara de Vant” din Salicea, unde micutii au putut vedea 250 de animale din peste 40 de specii. Copiii au fost incantati ca au putut hrani animalele, sub supravegherea directa a ingrijitorilor din parcul de agrement.

Angajatii GSK din Timisoara si-au dedicat ziua ”GSK Orange Day” in beneficiul copiilor provenind din familii defavorizate, care sunt inclusi in programul Centrului Educational pentru integrare scolara si prevenirea abandonului scolar, derulat de SCOP si United Way. Pentru a-i ajuta sa invete intr-un mediu mai prietenos, voluntarii au avut grija ca, in prima parte a zilei, sa reabiliteze curtea interioara a centrului: au montat mese, au plantat iedera si au facut curatenie. Copiii au participat apoi la o lectie de igiena orala si au fost recompensati pentru atentia lor cu periute si pasta de dinti. Ziua s-a incheiat cu cateva partide de badminton, volei si alte jocuri.

O echipa de 10 voluntari GSK a participat la reabilitarea salii de asteptare din ambulatorul de oncologie al Spitalului  Judetean de Urgenta Targu Jiu. Ei au contribuit la construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati, inlocuirea ferestrelor si a usii degradate, zugravirea salli de asteptare si pardosirea acesteia cu linoleum antistatic.

Peste jumatate dintre angajatii GSK Romania au participat anul acesta la ”GSK Orange Day”, sustinand astfel eforturile companiei de a contribui la solutionarea celor mai grave cauze ale comunitatilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.