Angajatii Holcim din Alesd au curatat albia paraului care traverseaza orasul

Angajatii Holcim de la fabrica de ciment din Alesd au curatat albia paraului Soimul, afectata de gunoaiele aruncate iresponsabil. Ei au strans circa 600 de saci de deseuri atat din albia paraului, cat si din zona de langa drumul de acces de la iesirea din satul Chistag pana la intrarea in fabrica de la Poarta 2. Cei peste 150 de angajati, colaboratori si elevi de la Scoala Postliceala de Tehnicieni in Industria Cimentului din Alesd au fost impartiti in trei echipe, primele doua fiind responsabile de colectarea selectiva a deseurilor, iar cea de-a treia avand ca obiectiv plantarea a 100 de arbusti tuia si 12 platani.

„Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arata recunostinţa faţa de oamenii care ne-au fost aproape de-a lungul timpului si ne-am dorit ca toate acţiunile de voluntariat sa fie cu adevarat de ajutor pentru fiecare comunitate în parte. Am ales sa curatam albia paraului Soimul ascultând cu atentie sugestiile oamenilor din comunitate, care sunt si beneficiarii actiunii derulate. Protectia mediului este aici, ca si oriunde in lume, vitala pentru un viitor sustenabil, iar noi vrem sa oferim in acest sens un exemplu de comportament responsabil”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

Deseurile colectate selectiv au fost ulterior transportate de catre compania Ecovalor, partenerul Holcim pentru activitatea de co-procesare deseuri, si ulterior co-procesate in cuptorul de clincher (materia prima pentru producţia cimentului) de la fabrica de ciment din Alesd.  

„Cu totii respiram acelasi aer si ne bucuram de natura pe care ne-o ofera zona orasului Alesd. Un mediu mai curat este o nevoie reala a comunitatii locale iar noi, ca o companie cu traditie in zona, dorim sa ne oferim sprijinul, asa cum am facut-o intotdeauna. Cu atat mai mult acum, cand aniversam o varsta importanta, trebuie sa dovedim maturitate si grija pentru cei care ne-au ajutat sa ajungem aici. Comunitatea din Alesd este parte din istoria noastra si ii multumim pe aceasta cale pentru suportul oferit”, a declarat Roman Menz, Directorul fabricii de ciment Holcim din Alesd.

Actiunea s-a desfasurat sub umbrela campaniei „Impreuna pentru comunitate” desfasurata in 15 localitati din tara. Campania este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si de aniversarea a 15 ani de activitate in Romania. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.