Angajatii Holcim din Targu Mures au renovat spatiul verde al unei scoli

Angajatii Holcim de la statia de betoane din Targu Mures s-au mobilizat pentru a oferi copiilor din comunitate un loc mai curat si mai frumos, renovand spatiul verde din curtea Scolii nr. 4 “Gimnaziul Europa”.  A fost amenajat, totodata, si terenul care inconjoara scoala. Ei au plantat puieti, au montat banci noi si au pregatit spatiul verde pentru vara: au varuit copacii si au vopsit bordurile si gardurile.

“Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arata recunostinta fatade oamenii care ne-au fost direct sau indirect aproape de-a lungul timpului si ne-am dorit ca toate actiunile de voluntariat sa fie cu adevarat de ajutor pentru fiecare comunitate in parte. Pentru orasul Targu Mures, echipa de la statia de betoane a ales Scoala nr. 4, ascultand cu atentie sugestiile oamenilor din comunitate, care sunt si beneficiarii actiunii derulate. Speram sa fi reusit sa oferim copiilor din oras un mediu mai placut de educatie si joaca”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

Peste 700 de copii merg zilnic la scoala “Gimnaziul Europa”, un edificiu vechi de peste 100 de ani, considerat o institutie simbol a orasului Targu Mures. De-a lungul istoriei spatiul a trecut prin intrebuintari succesive, iar timpul si-a spus cuvantul asupra starii cladirii. De aceea, scoala a fost propusa ca obiectiv de reabilitare de catre angajatii Holcim impreuna cu alti membri ai comunitatii, beneficiari directi si indirecti ai initiativei de voluntariat.

Actiunea de renovare a acestui simbol al orasului face parte din campania de responsabilitate sociala „Impreuna pentru comunitate”, initiata in anul 2012 de Holcim Romania. Campania este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si se desfasoara la nivel global, in toate companiile din Grup. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.