Angajatii Holcim Romania au donat 16.000 de euro pentru patru cauze sociale

Campulung- curs de prim ajutor 1 Implicarea angajatilor Holcim Romania in programul „Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca 2017” s-a concretizat in implementarea actiunilor pentru cresterea sigurantei la locul de munca si prin donarea sumei de 16.000 de euro pentru patru cauze sociale.

In cadrul programului, derulat pe parcursul lunii mai, au fost realizate peste 200 de activitati in 25 de locatii la nivel national, iar media de participare pentru angajatii companiei s-a ridicat la 9,64 activitati de persoana. La fel ca si in cadrul primei editii a campaniei, gradul de participare al angajatilor Holcim Romania este transformat in donatii, iar anul acesta 16.000 de euro merg catre catre cauze sociale locale.

Fiecare centru operational Holcim din teritoriu a identificat cauza pe care o va sustine, astfel ca fabrica din Alesd doteaza cu un generator electric Centrul de persoane varstnice din localitatea Dumbrava, Bihor, iar fabrica din Campulung realizeaza o donatie esentiala catre Centrul de Transfuzii din localitate.

Mai mult, echipa Statiei de Macinare Holcim din Turda, a decis directionarea fondurilor pentru achizitia de mobilier pentru un apartament dintr-o UnitRMX oradea_simulare situatii de urgenta 01ate de tip Familial din Turda. Statiile de Betoane si Agregate, impreuna cu echipa de la sediul central si echipa Centrului Tehnic, au ales sprijinirea financiara a actiunilor Asociatiei De-a Arhitectura, care promoveaza si preda arhitectura copiilor prin proiecte derulate in scoli.

Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.Intreaga echipa Holcim Romania s-a implicat si a participat in acest an in cadrul programului dedicat Securitatii si Sanatatii, prin care urmarim scopul nostru Zero Accidente, iar dedicarea lor aduce un ajutor si altora. Ne concentram constant pe cresterea nivelului de securitate si sanatate in munca, iar in luna mai o intreaga serie de activitati au contribuit la acest obiectiv. Prima editie a facut posibila marcarea, in luna aprilie 2017, a 365 de zile cu zero accidente in cadrul operatiunilor Holcim Romania, indicatorii interni de siguranta fiind semnificativ imbunatatiti. Credem ca aceste demersuri ne vor ajuta sa mergem mai departe spre cresterea gradului de siguranta al activitatii profesionale”, a declarat Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane Holcim Romania.

In luna mai, conform temei „Stop actiunilor nesigure”, au fost derulate simularile majore de incendiu, care au implicat multiple echipe de pompieri, cursuri de educatie rutiera si conducere defensiva, cursuri tehnice privind standardele de siguranta, cursuri de prim ajutor, ateliere de nutritie, evenimente deschise pentru comunitate sau competitii sportive.

Indicatori de SSM Holcim Romania

In luna aprilie 2017 au fost marcare 365 de zile cu zero accidente in cadrul operatiunilor Holcim Romania. Mai mult, prin sistemele integrate de monitorizare GPS a flotei auto, compania a reusit sa obtina:

  • Reducerea mediei depasirilor de viteza in trafic la doar 0,14% din totalul soferilor care transporta marfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40%;
  •  Implementarea unei politici de zero toleranta asupra soferilor care nu folosesc centura de siguranta pe intreaga perioada a transporturilor;
  • Respingerea, pe intregul flux intrare – iesire din cadrul operatiunilor, a autovehiculelor supraincarcate ce transporta materiile prime sau marfurile companiei;

Pe de alta parte, pentru soferii autovehiculelor care respecta regulile impuse si care prezinta o imbunatatire semnificativa a comportamentelor auto a fost dezvoltat un program dedicat de recunoastere si recompensare, pentru a-i incuraja sa mentina constant acest progres.

Securitate si sanatate pentru comunitatile locale

„Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca” include o importanta componenta sociala dedicata comunitatilor. Programul cuprinde o serie de activitati desfasurate cu implicarea autoritatilor si comunitatilor locale, precum activitati de educatie rutiera sau educatie sanitara pentru copii, competitii sportive si chiar donatii de aparatura pentru unitatile medicale din proximitatea operatiunilor.

Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca fac parte dintr-o campanie derulata la nivel global, concomitent in cele 90 de tari in care Grupul LafargeHolcim este prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.