Angajatii Piraeus Bank au donat pentru sustinerea la scoala a 61 de copii din medii defavorizate

piraeus bank - 2017 Peste 280 de angajati Piraeus Bank au desfasurat o campanie interna de donatii in vederea prevenirii abandonului scolar, pentru elevii inscrisi in programul national Fondul Special pentru Copii al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Pentru al patrulea an consecutiv au fost expediate colete cu donatii in valoare totala de 25.613 lei si peste 4.300 de articole de imbracaminte si incaltaminte in stare buna catre 28 familii, piraeus bank - 2017 00costurile de transport fiind suportate de Piraeus Bank.

Prevenirea abandonului scolar reprezinta mai mult decat o directie a strategiei de responsabilitate sociala a companiei, pentru ca educatia este o valoare impartasita de fiecare angajat, dovada ca voluntariatul intern in acest scop a devenit o traditie. Cu fiecare an, echipa de voluntari ai Piraeus Bank capata experienta organizatorica si emotionala care le permite sa se dedice intru totul acestor copii“, a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul actiunii de voluntariat “Ghiozdanul de Scoala”.

Misiunea voluntarilor Piraeus a presupus contactarea familiilor cu probleme si identificarea nevoilor specifice fiecarui copil, colectarea donatiilor, achizitia produselor, distribuirea ajutoarelor astfel incat aceastea sa ajunga in timp util si in mod echilibrat celor 61 de elevi inscrisi in programul national Fondul Special pentru Copii. Mai mult, au fost pregatite donatii si pentru fratii mai mici sau nescolarizati din cauza problemelor grave de sanatate din familiile defavorizate. In total au fost ajutati aproximativ 80 de copii din judetele Alba, Bacau, Bihor, Calarasi, Dambovita, Mures, Salaj si Sibiu.

Pentru o abordare sustenabila in prevenirea abandonului scolar, Piraeus Bank in colaborare cu Medicover asigura scolarilor sustinuti de voluntarii Piraeus abonamente la servicii medicale pentru o perioada de 6 luni.

Medicover continua implicarea in programe care au impact social sustinut. Suntem incantati ca putem veni in sprijinul copiilor defavorizati alaturi de Piraeus Bank, partenerul nostru de peste zece ani”, a declarat Adrian Peake, directorul general al Medicover Romania.

Eforturile companiei si ale angajatilor Piraeus Bank, destinate sustinerii copiilor inscrisi in programul national Fondul Special pentru Copii, vor continua pe parcursul anului 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.