Animax a invatat 4100 de copiii cum sa creasca si sa ingrijeaza animalele de companie

AnimaxAnimax a investit 15.000 de euro in proiectul EDUMAX, proiect ce a vizat educatia a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie. Editia din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele primare si s-a desfasurat in 10 scoli din Bucuresti, atat din sistemul de invatamant public, cat si din cel privat. Proiectul EDUMAX a cuprins mai multe etape, copiii implicati in proiect fiind invitati sa participe la o serie de activitati menite sa-i ajute sa constientizeze importanta ingrijirii responsabile a animalului de companie. Realizat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest si Inspectoratul Scolar al MunicipiuluiAnimax Bucuresti, EDUMAX a avut ca scop promovarea unui comportament responsabil fata de animalele de companie si constientizarea impactului actiunilor noastre asupra acestora.

„Prima editie EDUMAX ne-a confirmat faptul ca fundamentarea unei atitudini fata de animalele de companie trebuie sa inceapa din copilarie. Copiii au fost deosebit de receptivi si s-au implicat activ atat in concursul de creatie, cat si la seminariile despre ingrijirea animalelor. Chiar daca unii dintre ei nu au acasa un animalut de companie, au invatat cum sa se comporte cu animalutele in general, sa le trateze cu multa responsabilitate si respect si sa le inteleaga nevoile”, a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare retea Animax.

In cadrul primei etape a proiectului, care a constat in organizarea unui concurs de desen cu tema ”Prietenul meu necuvantator” au fost inclusi 4.100 de elevi din ciclul primar coordonati de aproximativ 180 de profesori. In urma evaluarii lucrarilor au fost alesi 560 de elevi – cu varste cuprinse intre 5 Animax (2)si 10 ani – care au participat la 28 de seminarii cu tema ”Cum ingrijesc animalul meu de companie”. Seminariile au avut loc in perioada 20 octombrie-27 noiembrie si au fost sustinute de specialistii Animax.

La finalul fiecarui seminar, cunostintele elevilor au fost evaluate printr-un test. 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost inclusi intr-o tombola cu premii speciale constand in vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Premiile cu o valoare totala de 300 euro au fost acordate prin tragere la sorti unui numar de trei elevi.

Tombola a fost organizata de Sfantul Nicoale in incinta magazinului Animax din Complexul Comercial Vulcan Value Center. La eveniment au participat aproximativ 150 elevi din scolile partenere si parintii acestora, profesorii coordonatori, precum si copiii angajatilor Animax.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.