Animax sustine educatia copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor

Animax - foto edumaxReteaua de petshop-uri Animax a lansat programul de responsabilitate sociala EDUMAX, proiect ce vizeaza educatia copiilor in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea animalelor de companie. Realizat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil fata de animalele de companie si constientizarea impactului actiunilor noastre asupra acestora. Programul se adreseaza copiilor din clasele 0-IV si se va desfasura pana in luna noiembrie, in 10 scoli din Bucuresti, atat din sistemul public cat si cel privat. EDUMAX cuprinde mai multe etape, copiii implicati in proiect fiind invitati sa participe la mai multe activitati menite sa-i ajute sa constientizeze importanta ingrijirii responsabile a animalului de companie.

“Dezvoltarea unui anumit comportament fata de animalele de companie are loc inca din copilarie, atunci cand copilul incepe sa intre in contact cu animalele. Ne dorim micutii sa perceapa animalele de companie ca pe niste fiinte vii, membri ai familiei. Este important sa educam copiii in acest spirit, astfel incat sa cream un mediu placut si armonios pentru cresterea si dezvoltarea animalelor.Prin EDUMAX incercam sa educam si sa responsabilizam comunitatea referitor la nevoile animalelor. Credem ca in Romania este nevoie de astfel de programe de educatie pentru dezvoltarea unei relatii armonioase intre copii si animalele de companie”, a declarat Adriana Aruxandei, Manager Dezvoltare Retea Animax.

Intr-o prima faza, proiectul a vizat organizarea unui concurs de desen cu tema “Prietenul meu necuvantator”, in scolile partenere. Elevii cu cele mai interesante lucrari, din fiecare categorie de varsta, au fost selectati pentru a fi inclusi in programul de educatie dezvoltat de proiect.

Astfel, elevii vor avea ocazia sa cunoasca mai multe despre animalele lor de companie si nevoile acestora, participand la seminariile cu tema: “Cum ingrijesc animalul meu de companie”, sustinute de specialistii Animax. Seminariile se vor desfasura in perioada 20 octombrie – 27 noiembrie 2014, in scolile incluse in proiect si au drept scop dezvoltarea unui comportament responsabil fata de animalul de companie in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani.

La finalul fiecarui seminar, cunostintele elevilor vor fi evaluate printr-un test. Copiii care vor acumula cel mai mare punctaj vor fi inclusi intr-o tombola cu premii speciale constand in vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Valoarea totala a premiilor se ridica la 300 euro, in timp de investitia in proiectul EDUMAX este de 15.000 euro.

EDUMAX este sustinut si de platforma online www.edu-max.ro care cuprinde informatii despre proiect, scolile implicate, etapele desfasurarii programului si multe informatii utile despre ingrijirea animalelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.