Antrenat de Majorat: Peste 200 de liceeni din Constanta au discutat despre conceptul de noroc

Asociatia Joc Responsabil foto mircea cel batranAsociatia Joc Responsabil a desfasurat, recent, cel de-al patrulea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul National Mircea cel Batran si Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta.
Proiectul este dezvoltat si implementat de Asociatia Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discutii interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert si ambasador al Asociatiei Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 200 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ale Colegiului National Mircea cel Batran si Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanta despre conceptul de noroc, ce este cu adevarat important in relationarea sociala si cum trebuie sa reactioneze adolescentii la tentatiile divertismentului adresat adultilor.

De asemenea, a subliniat modul in care adolescentii trebuie sa se pozitioneze in raport cu valoarea si castigarea banilor si a vorbit despre modalitatile de afirmare a adolescentilor altfel decat prin consumul de distractie sau castigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat isi propune sa abordeze adolescentii din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control in jocul de noroc. Daca educam adolescentii, vom avea viitori adulti care, daca vor dori sa consume servicii de joc de noroc, o vor face in cunostinta de cauza”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alaturi de Constanta, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat va ajunge in Alba-Iulia, Botosani, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Timisoara si Vaslui.

„Piata jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult in ultimii ani, iar operatorii din aceasta industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie sa actioneze astazi astfel incat sa fie responsabili fata de toti cei cu care interactioneaza direct si indirect, inclusiv fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Stim cu totii ca, practicate fara masura, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem sa contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile fata de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, presedintele Asociatiei Joc Responsabil.

„Un astfel de proiect este o initiativa excelenta si o oportunitate remarcabila pentru adolescentii aflati in pragul majoratului, deoarece le permite sa constientizeze consecintele unor gesturi, poate, cotidiene, si, tocmai de aceea inofensive. Perspectiva adusa de acest proiect ii pregateste pe tineri – dar este un semnal si pentru adultii din jurul lor – pentru o perioada extrem de dinamica si solicitanta din viata lor”, a spus Carmen Bucovala, director adjunct la Liceul Teoretic Ovidius din Constanta.

„Proiectul a fost primit cu entuziasm de tinerii din liceul nostru, care au fost incantati de maniera relaxata si inedita de sustinere a activitatii desfasurate de dr. Cristian Andrei. Temele discutate cu elevii s-au mulat foarte bine pe problematica specifica perioadei adolescentei, cand tinerii sunt – pe rand – multumiti si apoi atat de nemultumiti de ceea ce isi propun, incearca sau realizeaza, si isi cauta un sistem de valori dupa care sa se ghideze intr-o lume a adultilor in care predomina reguli si rigori”, a spus Prof. Loredana-Elena Tanase, director adjunct la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta.

Din 2017 si pana in prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns in 10 orase, la aproape 2.000 de elevi de clasa a XI a si a XII a din 15 licee.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.