Apa Nova a reabilitat statia de clorinare din Sfantu Gheorghe

Apa Nova Bucuresti/Veolia Apa a inaugurat noua statie de clorinare din Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea. Datorita sprijinului financiar oferit de companie, cei peste 1.000 de locuitori ai comunei beneficiaza acum de apa potabila. Investitia, in valoare de 30.000 de euro, a constat in dotarea statiei de tratare a apei cu un echipament modern de clorinare pentru potabilizarea apei, precum si in reabilitarea laboratorului de analiza a calitatii apei.

“Responsabilitatea sociala a Grupului Veolia reprezinta un aspect esential al activitatii sale. Un model de dezvoltare economica care ignora drepturile sau asteptarile legitime ale umanitatii nu poate exista pe termen lung. De aceea, convinsi ca trebuie sa facem ceva care sa dainuie, am hotarat in acest an sa ajutam Primaria din Sfantul Gheorghe sa distribuie apa potabila locuitorilor acestei comune. Compania Veolia considera ca este datoare sa protejeze calitatea vietii, echitatea sociala, resursele naturale, biodiversitatea si patrimoniul cultural”, a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucuresti.

Colaborarea dintre Apa Nova Bucuresti/Veolia Apa si Primaria din Sfantu Gheorghe a inceput in 2009, compania oferind in anii anteriori pubele pentru colectarea deseurilor menajere, precum si o vidanja. Toate acestea contribuie la protejarea mediului inconjurator intr-o zona renumita pentru biodiversitate si traditii culturale unicat – Delta Dunarii.

Apa Nova Bucuresti/Veolia Apa este prima companie din Romania care a folosit calculatorul de emisii de CO2 al Asociatiei Generatia Verde pentru a estima cantitatea de emisii produse pentru organizarea evenimentului “Faceti ceva care sa dureze”. La nivel international, un eveniment nu mai poate fi considerat “verde” fara acest instrument, tendinta fiind recent preluata si in Romania. Estimarea emisiilor aferente evenimentului s-a situat in jurul valorii de 30 tone de dioxid de carbon in patru zile. Aceasta cantitate va fi compensata in luna octombrie prin plantarea a 5.000 de puieti.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.