Apa Nova Bucuresti le-a aratat tinerilor Statia de epurare de la Glina

Statia de epurare de la Glina, cel mai mare proiect de mediu la nivel national, si-a deschis portile de Ziua Apei (22 martie) pentru tineri liceeni si studenti interesati de o cariera in inginerie sanitara, protectia mediului sau in domeniul serviciilor de apa si canalizare. Evenimentul a fost organizat de Apa Nova Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea Ecologica, Colegiul Tehnic Energetic, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si Facultatea de Geografie. In total, peste 100 elevi si studenti au vizitat statia, pentru a afla mai multe despre procesul de epurare la fata locului si importanta pe care o astfel de statie o are asupra orasului si mediului inconjurator.

„Procesul de epurare a apelor uzate este unul complex si credem ca este extrem de important pentru tinerii interesati intr-o cariera in domeniu sa aiba ocazia de a vizita si a cunoaste cat mai in detaliu standardele actuale in protectia mediului. Folosirea resurselor regenerabile este de asemenea un punct esential in activitatea noastra de la Glina. Spre exemplu, namolul rezultat in urma procesului de epurare este transformat in biogaz si apoi energie electrica si termica, asigurand o recuperare de 50% din necesarul de energie al statiei”, a declarat Bruno Roche, director general al Apa Nova Bucuresti.

Necesitatea dezvoltarii unui sistem complex de canalizare a fost resimtita inca din perioada anilor ’70 – ’80. Ca urmare, in completarea casetei de sub raul Dambovita, la mijlocul anilor ’80 s-a inceput construirea unei statii de epurare a apelor uzate in vecinatatea comunei Glina. Statia a devenit operationala in iulie 2011, cand a fost preluata in operare de catre Apa Nova Bucuresti.

Beneficiile statiei de la Glina vizeaza protejarea mediului, precum si reducerea riscurilor pentru sanatatea populaţiei, eliminand o serie de poluanti, ca de exemplu aluminiu, azot, substanţe toxice, microorganisme, care conduc la boli precum febra tifoida, dizenterie sau hepatita.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.