Aplicatia dARe by Samsung, utilizata de peste 1000 de persoane in Noaptea Muzeelor

dARe by Samsung Foto_Alexia Dumitriu (5)Peste 1000 de persoane au folosit aplicatia dARe by Samsung, in Noaptea Muzeelor. Publicul a fost incurajat astfel sa ia parte la o calatorie cu experiente digitale inedite, realitati virtuale spectaculoase si mixuri captivante intre tehnologie si storytelling. 

In aceeasi noapte, lucrarile augmentate in cele doua spatii – Teatrul Odeon si Muzeul de Arta Recenta – au generat peste 7.700 de scanari cu aplicatia.

Publicul larg a fost invitat sa descopere experiente folosind aplicatia dARe by Samsung la Noaptea Muzeelor, in cadrul a doua spatii distincte:

One Night Gallery // LOVE Pren, Teatrul Odeon

One Night Gallery – a adus pe scena un nou artist contemporan, Sebastian Pren – graphic designer si ilustrator, pasionat de tipografie si forme geometrice, ale carui lucrari au fost expuse in galerii din Europa si publicate in reviste internationale precum It’s Nice That sau GORGO. A lucrat cu branduri precum Google, Levi’s, FABRICA sau United Colors of Benetton, iar in 2018 a fost premiat cu Certificatul de Excelenta in Tipografie de catre Type Directors Club New York.

Participantii au putut sa se transpune intr-una dintre lucrarile artistului, prin intermediul unei noi componente care imbina arta si tehnologia, in premiera in Romania – transferul de stil artistic, o tehnica de inteligenta artificiala (IA), car a fost utilizat live in expozitie. Aceasta tehnica se bazeaza pe deep learning si retele neuronale care pot distinge si memora trasaturi mai mult sau mai putin evidente ce tin de stilul artistic al ilustratiilor analizate (culoare, forme, accente), pe care mai apoi le pot aplica in noi exemple, creand live noi lucrari de arta ce au ca subiect principal persoanele care testeaza instalatia.

Prin intermediul aplicatiei dARe by Samsung, terenul de joaca imaginat de Pren la Teatrul Odeon a fost transpus in instalatii supradimensionate si animatii hipnotizante, iar vizitatorii au putut chiar pasi intr-un cuib imersiv construit cu formele geometrice desenate de artist.

Noaptea la MARe – Muzeul de Arta Recenta

Prin tehnologia de realitate augumentata, dARe by Samsung a adus la MARe un suflu nou artei contemporane romanesti, un plus de spectaculos si inedit, imbogatind astfel experienta traita in fata unei lucrari de arta.

Orice opera de arta spune o poveste, dar in spatele ei sunt nenumarate alte povesti. Astfel, scanand cu ajutorul aplicatiei, vizitatorii nocturni au putut descoperi lucruri surprinzatoare despre 7 dintre lucrarile muzeului: unde a fost pictata, cine a fost muza, care a fost gandul creator – cateva dintre detaliile care au dat o amploare si mai mare operei in mintea, sufletul si imaginarul tuturor.

O alta dimensiune inedita a fost crearea unei legaturi, prin intermediul tehnologiei, intre Teatrul Odeon, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul de Arta Recenta si Galeriile Artmark. Samsung a dat tuturor sansa de a vedea cat mai multe expozitii din Noaptea Muzeelor cu ajutorul a 4 statui vivante, fiecare avand un telefon Galaxy S10, adevarate “portaluri” care facilitau vizitele virtuale in celelalte muzee. Vizitorii erau invitati fie sa participe la un apel video cu alte muzee, fie sa raspunda apelurilor video si sa aiba parte de vizite virtuale personalizate. Reactiile si vizitele virtuale au fost filmate cu Samsung Galaxy S10 pentru a capta toate aceste interactiuni si experiente unice.

Aplicatia dARe by Samsung poate fi descarcata gratuit din Google Play sau App Store.

GALERIE FOTO

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.