Aproape 1000 de companii, implicate in “Ziua Verde in organizatia ta”

In cadrul programului national de colectare selectiva „Ziua Verde in organizatia ta”, derulat de Asociatiile Ecotic si Recolamp, s-au implicat nu mai putin de 966 de companii si institutii de stat. De la 84 dintre acestea s-au colectat peste 131 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice, iar de la celelalte 882 organizatii s-au strans 44 de tone de deseuri de becuri si tuburi florescente arse. Toate comenzile de ridicare a deseurilor au intrat intr-o tragere la sorti organizată, iar 15 companii au fost recompensate pentru efortul depus, cu 15 biciclete. De asemenea, in baza cantitatilor totale de deseuri colectate, compania Frigoglass Romania a fost desemnata drept “Cea mai verde companie”, fiind rasplatita cu un premiu simbolic – impadurirea unei suprafete din cadrul proiectului Ploiesti Industrial Parc SA.

“Campania nationala Ziua Verde in organizatia ta a fost un pas inainte pe lungul drum pe care il parcurgem in directia constientizarii utilizatorilor de echipamente electrice si electronice asupra responsabilitatilor ce le revin in momentul cand echipamentele devin deseuri. Rezultatele obtinute ne motiveaza sa continuam initiativele noastre si in anii viitori pentru formarea unei atitudini noi, pro-active in directia protectiei mediului si eficientizarii utilizarii resurselor”, a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Programul a avut si o componenta sociala prin colaborarea cu organizatia Ateliere fara frontiere care va prelua si reconditiona peste 250 calculatoare colectate si apoi le va dona unor scoli si organizatii non-profit.

“Gestul colectarii selective trebuie sa devina un obicei si singura solutie în acest sens este implicarea tuturor actorilor responsabili.Consideram ca acest gen de proiecte dedicate angajatilor si companiilor au cel mai mare impact în ceea ce priveste colectarea selectiva si reciclarea”, a precizat Roxana Sunica, Director Marketing Asociatia Recolamp.  

„Ziua Verde in organizatia ta” s-a derulat in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si Garda Nationala de Mediu in perioada 10 septembrie – 15 noiembrie 2012 si s-a adresat tuturor institutiilor de stat si companiilor private, oferindu-le solutia pentru a se debarasa gratuit si rapid de aceste deseuri.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.