Arcadia – Spitale si Centre Medicale investeste in educatia copiilor din medii defavorizate

Arcadia 3In cadrul unui parteneriat strategic cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Arcadia – Spitale si Centre Medicale investeste in educatia copiilor din medii defavorizate. Astfel, 85 de copii provenind din familii cu situatie financiara precara sau din mediul rural vor beneficia de sprijinul companiei prin doua programe educationale in perioada septembrie 2017 – iunie 2018.

Pentru a preintampina abandonul scolar, 40 de copii din orasul Targu Frumos si din comunitatile rurale din proximitate vor fi inclusi intr-un program de tip afterschool in care vor beneficia de sprijin in efectuarea temelor, de meditatii, de activitati de invatare non-formala si de o masa gratuita la pranz. Mai mult, beneficiarii directi si indirecti vor putea conta pe sprijinul voluntarilor Arcadia in cadrul unor intalniri periodice.

Dr._Sorin_NistorOamenii Arcadia incurajeaza cunoasterea si excelenta in educatie, asemeni valorilor care ne definesc activitatea zilnica.  Anul acesta, Bursele Arcadia pentru elevii cu performanta vor fi acordate unui numar de 5 liceeni care provin din mediul rural, dar studiaza in Iasi. Arcadia respecta si empatizeaza cu tanara generatie si promoveaza excelenta si profesionalismul in viata cotidiana. Reteaua Arcadia sustine tinerii cu buna stiinta si ne dorim ca peste cativa ani unii dintre ei sa se alature celor peste 600 de specialisti Arcadia”, a declarat dr. Sorin NISTOR, medic primar Pneumologie, Director Medical Arcadia.

Parteneriatul Arcadia cu Fundatia Bethany se orienteaza si catre elevii din satele iesene Liteni, Vladeni si Dobrovat, unde asociatia sprijina de 4 ani copiii cu potential prin programul START – Program de consiliere, orientare scolara si burse pentru elevii din mediul rural. In cadrul acestuia, 45 de elevi cu rezultate bune la scoala beneficiaza din partea Fundatiei Bethany de burse de studiu si de consiliere, iar pentru 5 dintre ei, liceeni la scoli de prestigiu din Iasi, Arcadia a suplimentat bursa lunara, acoperindu-le astfel costurile de masa si cazare. 

Tot cu sprijinul Arcadia, in perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, va avea loc o caravana de informare si preventie pentru o viata sanatoasa, prin care specialisti voluntari de la Arcadia vor ajunge in scolile din aceste sate si vor avea intalniri cu elevii pe teme de igiena, nutritie si educatie sexuala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.