Ariston Thermo Romania a donat peste o mie de boilere catre 620 de institutii

IMG_6730Ariston Thermo Romania a donat in ultimii doi ani peste o mie de echipamente de incalzire a apei catre 620 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale din tara, oferind astfel acces la apa calda pentru 112.000 de persoane.

Ariston Comfort Challenge reprezinta prima campanie globala, prin care grupul Ariston si-a propus sa duca confortul in locurile in care acesta pare imposibil de atins. Pe plan local, proiectul este in al doilea an de desfasurare si se bucura de sprijinul Crucii Rosii Romane. In 2019, Ariston a donat 644 de boilere electrice de ultima generatie catre 371 de institutii din intreaga tara, de care beneficiaza peste 80.000 de copii si varstnici. Anul trecut, peste 400 de boilere au fost donate catre 250 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale, in care se regaseau 32.000 de persoane.

Catalin Draguleanu_Ariston_Thermo„Accesul continuu la apa calda reprezinta inca un deziderat in Romania, o parte insemnata din populatie plasandu-se, din acest punct de vedere, sub standardele moderne. Alaturi de partenerii nostri de la Crucea Rosie, am continuat si in acest an sa sprijinim cu boilere de ultima generatie comunitatile vulnerabile din tara, precum copiii si varstnicii. Suntem mandri ca pana in prezent am reusit sa ajutam peste 112.000 de romani sa traiasca in conditii mai bune, iar misiunea noastra nu se va opri aici”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Initiativa are loc in contextul in care Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste accesul populatiei la apa curenta in propria locuinta, potrivit statisticilor Eurostat. Mai exact: 27% dintre romani locuiesc intr-o gospodarie care nu dispune de baie, dus sau toaleta cu apa curenta, fata de o medie de 2% la nivelul Uniunii.

Cele peste 640 de boilere donate de Ariston in acest an au fost distribuite in 26 judete, nivelul de necesitate fiind mai pronuntat in Calarasi, Giurgiu, Mehedinti si Arad. De exemplu, in Calarasi au fost identificate peste 30 de gradinite si scoli fara acces la apa, numarul de beneficiari dupa ce au fost montate 67 de boilere ridicandu-se la peste 7.600 de persoane. In Giurgiu, 20 de scoli si gradinite din mediul rural nu aveau acces la apa calda, iar prin montarea a 54 de boilere electrice, peste 4.300 de persoane se bucura acum de conditii mai bune.

Pentru ca Ariston si-a asumat misiunea de a duce confortul tuturor, pretutindeni, compania a incheiat in toamna acestui an un parteneriat cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (Salvamont), pentru a oferi conditii optime de lucru in bazele de salvare si a facilita acordarea de prim ajutor. In cadrul colaborarii, Ariston a dotat 30 de centre si baze de salvare cu centrale termice in condensare si boilere electrice de ultima generatie.

In cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge 2019, derulata impreuna cu Crucea Rosie si Salvamont, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totala de piata de 340.000 de lei.
Pe langa donatia o mie de boilere electrice oferita de Ariston, persoanele care vor sa sprijine comunitatile ce au nevoie de ajutor, o pot face direct pe site-ul Crucii Rosii. Sumele stranse vor fi folosite pentru reabilitarea grupurilor sanitare ale institutiilor care se afla intr-o avansata stare de degradare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.