Asociatia Down Art deschide camera de stimulare Snoezelen

Asociatia Down Art deschide maine, 16 decembrie, camera de stimulare Snoezelen, pentru copiii cu deficiente senzoriale si psiho-emotionale. Camera este amenajata in cadrul Centrului de terapie si recuperare pentru copii “Ghiocelul” din Arad. Achizitia echipamentelor de stimulare senzoriala s-a realizat cu ajutorul farmaciilor Sensiblu, care au donat peste 5.000 de euro, in cadrul proiectului Zona de Bunavointa.

“Beneficiarii proiectului sunt, pentru moment, actualii beneficiari ai centrului (peste 80 de copii), insa din ianuarie 2012 numarul copiiilor va creste. Asta deoarece cu ajutorul nostru camera va functiona si in afara programului centrului, respectiv in intervalul 16 -20”, spun reprezentantii Asociatiei Down Art.

Noua camera de stimulare senzoriala contribuie semnificativ la succesul terapiei recuperatorii a copiilor cu deficiente senzoriale si psiho-emotionale (copii cu dizabilitati sau cu probleme temporare de sanatate), alaturi de celelalte metode şi terapii psihologice sau de recuperare medicală (kinetoterapie, masaj, fizioterapie, logopedie, ergoterapie) de care pot beneficia în cadrul centrului Ghiocelul.

Camera de stimulare multisenzoriala/ polisenzoriala a aparut in Olanda în anii 80, fiind un mediu in care activitatile stimulative si experientele sunt utilizate pentru a creste constienta si comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorari severe senzoriale sau probleme neurologice (Sindrom Down, autism, ADHD). Camera multisenzoriala stimuleaza abilitatile cum ar fi: dezvoltarea senzoriala (auz, vaz, gust, miros si atingere), coordonarea ocul-motorie, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului si relaxare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.