Asociatia Help Autism lanseaza un program de recuperare a copiilor autisti

HelpAutism-TitanAsociatia Help Autism, in parteneriat cu Institutul de Analiza Aplicata a Comportamentului din Norvegia, Spitalul de Psihiatrie TITAN „Dr. Constantin Gorgos” si Liga Romana pentru Sanatate Mintala lanseaza proiectul „Imbunatatirea serviciilor de diagnostic, evaluare si recuperare pentru copiii cu TSA”. Acesta este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o durata de 12 luni. Obiectivul principal al proiectului consta in cresterea accesibilitatii la serviciile de recuperare in vederea integrarii in societate a copiilor cu tulburare de spectru autist (TSA), prin dezvoltarea de servicii conexe actului medical, introducerea in evaluare si programe terapeutice de recuperare a 100 de copii, atat din Bucuresti cat si din tara, si reducerea riscurilor de excluziune sociala a familiilor lor, prin dezvoltarea de programe de consiliere psihologica si sprijin.

Proiectul isi propune si cresterea capacitatii de oferire a serviciilor de recuperare in vederea integrarii in societate, prin oferirea de servicii conexe actului medical, prin recrutarea a 15 specialisti din Bucuresti si Ilfov si perfectionarea lor profesionala in abordarea si ingrijirea copiilor cu TSA. Se urmareste si cresterea accesibilitatii la serviciile de recuperare in vederea integrarii in societate, pentru 100 de copii diagnosticati cu tulburare de spectru autist, din Bucuresti si din tara”, au declarat initiatorii proiectului.

In plus, se are in vedere oferirea de servicii integrate de consiliere psihologica, indrumare si pregatire in abordarea propriului copil, pentru 100 de familii ale copiilor cu TSA din proiect in vederea reducerii excluziunii sociale, cresterea capacitatii organizatiei si a vizibilitatii la nivel national prin organizarea unei campanii de strangere de fonduri si cresterea calitatii serviciilor organizatiei prin schimbul de bune practici cu partenerii din tarile donatoare ca si furnizori de servicii de recuperare, prin transfer de experienta si know how.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.