Asociatia Lumina a sarbatorit Ziua Internationala a Miscarii Hospice si a Ingrijirilor Paliative (P)

Aociatia LuminaIn cea de-a doua sambata a lunii octombrie se sarbatoreste, la nivel mondial, Ziua Internationala a Miscarii Hospice si a Ingrijirilor Paliative. Anul acesta reprezentantii Asociatiei Lumina au ales sa marcheze aceasta zi la Vaslui, impreuna cu echipa de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Alegerea a fost facuta ca urmare a faptului ca in judetul Vaslui nu exista niciun serviciu de ingrijiri paliative. Scopul evenimentului a fost cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste nevoia de dezvoltare a serviciilor de ingrijiri paliative in regiunea de nord-est a tarii.

La eveniment au participat, alaturi de delegatia Asociatiei Lumina si ai D.G.A.S.P.C. Bacau, reprezentanti ai D.G.A.S.P.C. Vaslui, ai Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui si ai Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Vaslui.

Activitatea a fost parte din proiectul ,,Ingrijiri paliative-masuri integrate pentru incluziune sociala”, derulat in parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacau, in perioada aprilie 2015-noiembrie 2016 al carui scop este cresterea gradului de acces la ingrijiri palliative pentru copii si tineri care fac parte din grupuri vulnerabile la excluziune sociala si economica.

Proiectul este finantat prin Programul RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.