Asociatia Lumina: Ingrijiri paliative-masuri integrate pentru incluziune sociala”, continua (P)

Asociatia Lumina Ingrijiri paliative Proiectul “Ingrijiri paliative- masuri integrate pentru incluziune sociala”, implementat de catre Asociatia Lumina in parteneriat cu Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului( D.G.A.S.P.C.) Bacau, a primit aprobarea din partea F.R.D.S. pentru extinderea activitatilor in perioada 17 mai- 16 octombrie 2016. Valoarea suplimentara a finantarii este de 291.016 lei, din care 261.914,40 lei finantare prin programul RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014, administrat de FonduAsociatia Luminal Roman de Dezvoltare Sociala si 29.101,60 lei cofinatare din partea Asociatiei Lumina.

,,Ingrijiri paliative- masuri integrate pentru incluziune sociala” este un proiect finantat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Scopul acestuia vizeaza cresterea gradului de acces la ingrijiri paliative a copiilor si tinerilor, care fac parte din grupuri vulnerabile la excluziune economica si sociala  din Asociatia Lumina 2016judetele, Bacau, Neamt si Vaslui.

Prin noile activitati incluse in COERENT PLUS, 200 de specialisti si viitori specialisti din domeniul asistentei sociale vor participa la un nou modul de formare in ingrijiri paliative pentru a-si dezvolta noi competente pentru a putea asigura servicii de calitate beneficiarilor cu care lucreaza. Ca urmare a programului de pregatire a specialistilor din domeniul social, va creste gradul de incluziune a copiilor si tinerilor care au nevoie de servicii de ingrijiri paliative, pentru ca in acest fel specialistii vor putea raspunde nevoilor beneficiarilor.

De asemenea, se vor selecta 12 specialisti, la nivel national, cu care vom forma o retea de consilieri in implementarea Metodologiei elaborata in prima parte a proiectului.

In incheierea proiectului va fi organizat un seminar la care vor participa 25 de reprezentanti din D.G.A.S.P.C. si alte institutii si organizatii relevante din domeniul asistentei sociale si ingrijirilor paliative.

Rezumatul proiectului implementat in perioada aprilie 2015-aprilie 2016

300 de profesionisti din domeniul serviciilor sociale (asistenti sociali, kinetoterapeuti, psihologi, terapeuti ocupationali, referenti sociali, personal care furnizeaza direct servicii: lucratori sociali, educatori) au rmat un program integrat de formare: training, job shadowing si coaching, ceea ce a condus la dezvoltarea competentelor pentru furnizarea  serviciilor de calitate a ingrijiriilor paliative.

500 de studenti, viitori profesionisti in domeniul serviciilor sociale au fost implicati intr-o campanie de informare si in evenimente de tipul ,,Ziua Portilor Deschise”.

A fost derulata o campanie de lobby si advocacy pentru adoptarea unei noi metodologii standard, privind asistarea copiilor si tinerilor din grupuri vulnerabile, care au nevoie de ingrijiri paliative, de catre 12 furnizori de servicii sociale din Romania.

In perioada desfasurarii, respectiv, mai 2015-aprilie 2016,  au fost vizati 888 de beneficiari directi, printre care copii, tineri cu boli paliative si familile acestora, dar si specialisti in servicii sociale ce vor trebui sa  se perfectioneze  conform unei metodologii exacte ce vizeaza ingrijirea si consilierea acestor grupuri vulnerabile.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.