Asociatia Lumina organizeaza primul bal caritabil din Bacau

Asociatia Lumina organizeaza miercuri, 5 decembrie, primul bal caritabil din Bacau, in sprijinul copiilor si tinerilor adulti diagnosticati cu boli incurabile. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 18.30 la Restaurant Arkadia, din Arena Mall Bacau si are ca scop strangerea de fonduri pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor adulti care duc, zi de zi, o lupta inegala cu bolile incurabile. De asemenea, o parte din fondurile stranse vor fi folosite pentru ca asociatia sa inceapa sa ofere servicii de ingrijiri paliative la domiciliu si adultilor cu varsta intre 26 si 65 de ani.

“Este important ca oamenii sa stie ca orice suma donata conteaza! Serviciile de ingrijire paliativa pentru un copil diagnosticat cu o boala incurabila inseamnă 212  lei pe luna. Momentan oferim ingrijire in judetele: Bacau, Vrancea si Neamt. Numarul solicitarilor creste in fiecare luna si, incepand din ianuarie 2013 vom incepe sa oferim acest tip de servicii si adultilor cu varsta intre 26 si 65 de ani. In acest moment, aceasta categorie de varsta, nu primeste servicii de ingrijiri paliative in nici unul dintre judetele din zona de nord-est a tarii”, a declarat Mihaela Dumitrache, Director Executiv Asociatia Lumina – Hospice Casa Albert.

Principalul moment al serii va fi licitatia cu strigare. Invitatii vor putea licita servicii si obiecte, printre acestea numarandu-se un set de bijuterii lucrate manual de Ana Cirlan, o cina romantica, ornarea profesionala a bradului de Craciun si trei sticle de vin oferite de Cramele Halewood.

Asociatia Lumina a fost infiintata in 1999 de catre Fundatia Cry in the Dark din Marea Britanie si ofera ingrijiri paliative copiilor si tinerilor adulti diagnosticati cu o boala incurabila. Centrul rezidential “Casa Lumina”, din Comanesti, unde 22 de tineri cu dizabilitati psihice si psiho-neuro-motorii, beneficiaza de gazduire pe perioada nedeterminata, asistenta medicala si ingrijire, suport emotional, recuperare si reabilitare. Hospice Casa Albert situat in Luncani, la 15 km de Bacau, are in evidenta 83 de copii si tineri diagnosticati cu o boala incurabila carora le ofera ingrijiri specializate la domiciliu.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.