Asociatia Lumina spune voluntarilor: “Tu alegi”

In perioada 10-15 august, voluntarii care vin la Asociatia Lumina aleg singuri activitatile la care vor sa participe. In saptamana  “Tu alegi!”,  voluntarii decid cum vor sa ajute: unii aleg sa participe la activitatile cu copiii si tinerii beneficiari, iar altii aleg sa se implice in activitatile de intretinere ale celor doua locatii ale Asociatiei: Hospice Casa Albert din Luncani – amplasata la 15 km de Bacau si Centrul rezidential Casa Lumina, amplasat in localitatea Comanesti.

“Voluntarii sunt atat din Bacau, cat si din Marea Britanie si este al treilea an cand organizam saptamana “Tu alegi!”. Ne bucuram sa vedem ca voluntarii din Marea Britanie raspund pozitiv in fiecare an si ca au inceput sa vina si voluntari din judetul Bacau. Din acest proiect cel mai mult au de castigat beneficiarii nostri care sunt copiii si tinerii adulti cu varsta pana in 26 de ani, diagnosticati cu o boala incurabila, pentru ca ei sunt condamnati la izolare fizica, emotionala si informationala”, a declarat, Mihaela Dumitrache, Director Executiv Hospice Casa Albert.

Asociatia Lumina,  infiintata in 1999 de Fundatia Cry in the Dark din Marea Britanie, ofera ingrijiri paliative copiilor si tinerilor adulti diagnosticati cu o boala incurabila. In cele doua locatii ale Asociatiei sunt ingrijiti peste 100 de tineri cu boli incurabile.  La Centrul rezidential “Casa Lumina” din Comanesti, 22 de tineri cu dizabilitati psihice si psiho-neuro-motorii  beneficiaza de gazduire pe perioada nedeterminata, asistenta medicala si ingrijire, suport emotional, recuperare si reabilitare. La a doua locatie, Hospice Casa Albert – situata in Luncani, la 15 km de Bacau, sunt luati in evidenta 83 de copii si tineri diagnosticati cu o boala incurabila carora le sunt oferite ingrijiri specializate la domiciliu.

De asemenea, de doua ori pe saptamana Asociatia organizeaza “Centrul de zi Albert”, unde sunt adusi 15 copii si tineri care participa la activitati de invatare si socializare adaptate varstei si nevoilor lor, beneficiaza de terapie in camera senzoriala, kinetoterapie si de consiliere psihologica si spirituala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.