Asociatia Magic Seniors joaca scrabble cu seniorii din Bucuresti

Concept-Afis-A3-3 IICel mult patru jucatori se aseaza in fata unui carton plin de patratele. Extrag 7 litere, le pozitioneaza pe tabla si… jocul poate incepe. La inceput cuvintele sunt la indemana, insa pe parcurs literele de pe orizontala par sa nu se mai inteleaga cu cele de pe verticala. Cam asa ar suna cel mai simplu rezumat al jocului de Scrabble – un joc de cuvinte asemanator cu clasicul rebus, potrivit pentru toate varstele.

Astfel, plecand de la ideea unui joc interactiv care mentine functiile cognitive active, Asociatia Magic Seniors in parteneriat cu Federatia Romana de Scrabble au lansat proiectul „Jocul de Scrabble prinde Viata” – un proiect finantat prin Start ONG. Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii vietii seniorilor beneficiari de servicii sociale din Bucuresti prin implementarea unui program de Scrabble intergenerational: membri tineri ai Federatiei vor juca Scrabble alaturi de seniori.

In perioada 8 octombrie – 22 decembrie, jocul de Scrabble va prinde viata in 5 cluburi de seniori ale DGASPC din sectoarele 1,2,3,4,6 si Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Omenia”. Proiectul reprezinta si o initiativa de a dezvolta programele de terapie ocupationala care exista in momentul de fata in cluburile si centrele pentru seniori din Bucuresti. Alaturi de Federatia Romana de Scrabble, Asociatia Magic Seniors le propune beneficiarilor de servicii sociale un program centrat pe atentie, concentrare si interrelationare.

„Jocul de Scrabble prinde Viata” este unul din cele patru proiecte castigatoare din cadrul apelului de proiecte al programului de finantare Start ONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultural. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Evolutia proiectului poate fi urmarita pe pagina de Facebook,  Magic Seniors si pe site-ul magicseniors.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.