Asociatia Pe Picioroange: Romania a fost premiata in Columbia la Festivalul Paz y Libertad

Pe Picioroange-ColumbiaAsociatia Pe Picioroange, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, a reprezentat Romania in Columbia, in cadrul proiectului „Prezenta romaneasca la cea de-a X-a editie a Festivalului Encuentro Internacional de Zanqueros Paz y Libertad”. Proiectul s-a derulat cu sprijinul financiar al ICR, GYMBOdance Sport Center Sibiu, Kathrein Romania, Simpa Sibiu, Rotary Club Sibiu, Magazinul Pescarului Teo Sibiu. Festivalul „Encuentro Internacional de Zanqueros <Paz y Libertad>” s-a desfasurat in perioada 14-17 August 2015 in Neiva si San Agustin din departamentul Huila, Columbia. Printre invitatii internationali s-au aflat Peru si , iar Romania desi Pe picioroange- Columbia 2015a fost prezenta pentru prima data de-a lungul celor zece editii, a fost invitata de onoare.

“Asociatia Pe Picioroange din Sibiu a deschis Festivalul cu spectacolul de teatru-dans pe picioroange intitulat „Izvor de traditii romanesti revarsat in tinutul columbian” sustinut de Carmen Stroia si Liviu Bledea, in coregrafia Casianei Cotofana, spectacol prin care a fost conturat un tablou al neamului romanesc prin datini si obiceiuri care incununeaza istoria culturii noastre. Din universul autentic creat, nu au lipsit voia buna, misterul, comicul, jocul si chiuiturile, veselia taranului roman, hranitul animalelor din ograda si bineinteles cel mai sacru tezaur: drapelul Romaniei. Datorita succesului, spectacolul a fost jucat de trei ori si a fost premiat la categoria „cea mai buna punere in scena si interpretare actoriceasca”.

In afara premiului obtinut, Asociatia Pe Picioroange a reusit sa se clasifice in cadrul aceluiasi Festival, printre cei cinci finalisti ai Concursului de Abilitati si Distractie cu „Bufonul lenes” – un moment de dans comic, pe picioroange. Traseul maratonului de 15 kilometri prin desert si munti a fost anulat datorita vremii, fiind inlocuit cu un traseu de 4 kilometri, in coborare, prin noroi de 15 centimetri si ploaie abundenta.

Pe perioada Festivalului, membrii Asociatiei Pe Picioroange au fost invitati de doua ori in platourile unei televiziuni nationale si au dat peste zece interviuri pentru posturi de radio si presa scrisa unde au vorbit despre cultura romaneaca, traditiile si obiceiurile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.