Asociatia Pe Picioroange va reprezenta Romania la festivalul ‘Paz y Libertad’ din Columbia

AAsociatia Pe Picioroange 2015sociatia Pe Picioroange, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, va reprezenta Romania in Columbia, in cadrul proiectului “Prezenta romaneasca in cadrul celei de-a X-a editii a Festivalului Encuentro Internacional de Zanqueros Paz y Libertad”. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar al ICR (care asigura membrilor asociatiei transportul international cu avionul, pe ruta Romania – Bogota (Columbia) – Romania), Kathrein Romania, Simpa Sibiu, GYMBOdance Sport Center Sibiu,  Rotary Club Sibiu si Magazinul Pescarului Teo Sibiu. Festivalul Encuentro Internacional de Zanqueros Paz y Libertad se desfasoara in perioada 14-17 August in Neiva, Huila (Columbia), reunind in fiecare an artisti din toate colturile lumii carAsociatia Pe Picioroangee vor face acrobatii exclusiv pe picioroange. Romania este reprezentata pentru prima data, dupa zece editii ale Festivalului, de catre Asociatia Pe Picioroange, din Sibiu.

Spectacolul intitulat “Izvor de traditii romanesti revarsat in tinutul columbian” va fi sustinut de Carmen Stroia si Liviu Bledea. Cei doi actori ai Asociatiei Pe Picioronge vor contura un tablou al neamului romanesc, prin datini, muzica si costume traditionale care incununeaza istoria culturii noastre. Prin momente de teatru-dans pe picioroange, va fi infatisat un univers autentic, plin de mister din care nu vor lipsi umorul si voia buna. Hranitul animalelor din ograda, veselia taranului roman, jocurile si chiuiturile, ritualurile de inmormantare si de incondeiere a oualor sunt doar cateva imagini care vor fi aduse in fata spectatorilor inainte de a introduce in scena cel mai sacru tezaur si anume drapelul Romaniei”, spun reprezentantii Asociatiei Pe Picioroange.

Festivalul Encuentro Internacional de Zanqueros Paz y Libertad este un eveniment unic ce are un impact puternic asupra participantilor datorita structurii. In afara abilitatilor de acrobatie pe care trebuie sa le stapaneasca un artist invitat la acest Festival, este necesar sa fie expresiv, sa puna in valoare traditiile tarii din care provine deoarece se urmareste un schimb intercultural, sa aiba o conditie fizica foarte buna.
Asociatia Pe Picioroange va participa in fiecare zi din Festival la cate o sectiune din program dupa cum urmeaza: parada de deschidere in care vor fi prezenti 1800 de artisti pe picioroange, spectacolul “Izvor de traditii romanesti revarsat in tinut columbian”, proba de abilitati si distractie in aer liber la categoria de grup, maraton de 12-15 km pe picioroange, prin desert si munti, fotbal pe picioroange.
Toate probele vor fi atent supravegheate si analizate de un juriu competent care vor acorda titulatura de Rege si Regina a Picioroangelor Internationale.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.