Salvati Copiii Romania investeste peste 80.000 de lei in Spitalul Adjud

Organizatia Salvati Copiii Romania adotat maternitatea si sectia de neonatologie a Spitalului Adjud cu echipamente medicale performante, in valoare totală de aproximativ 82.200 de lei. Acestea au constat intr-un incubator, o masa de nasteri si o masa chirurgicala pentru operatiile prin cezariana. Actiunea caritabila marcheaza, in acelasi timp, implicarea Amaliei Nastase in activitatile Organizatiei Salvati Copiii Romania. In calitate de Ambasador al campaniei, Amalia a marcat debutul implicarii in activitatile desfasurate in cadrul campaniei 2% prin participarea la dotarea Spitalului Adjud.

“Ma simt onorata sa particip la aceasta actiune, cu atat mai mult cu cat reprezint imaginea campaniei de reducere a mortalitatii infantile in Romania. Consider ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si asume dreptul de a alege directia celor 2% din impozitul pe venit. Un efort mic din partea fiecaruia dintre noi poate conta enorm pentru supravietuirea unui copil”, a declarat Amalia Nastase, Ambasador Campanie “Fiecare Copil Conteaza”.

Furnizarea echipamentelor medicale catre Spitalul Adjud a reprezentat o prioritate pentru Salvati Copiii Romania, deoarece maternitatea beneficiaza de aceeasi aparatura de 23 de ani, inca de la infiintarea spitalului.

“Sprijinul de care ne-am bucurat in campania Transforma 2% in 100% viata pentru copii, desfasurata in 2011 reprezinta sursa tuturor investitiilor pe care am avut posibilitatea sa le facem pana in acest moment. In anul 2011, statisticile arata ca din 373 de copii care au venit pe lume la Maternitatea Adjud, 22 au fost prematuri si 4 au murit la nastere. In plus, din numarul total de nasteri, 42 au fost prin operatii de cezariana. Speram ca prin aceasta investitie sa raspundem nevoilor medicale din aceasta zona si sa diminuam radical nasterile cu probleme”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Spitalul Municipal Adjud, al doilea spital ca importanta din judetul Vrancea, asigura asistenta medicala pentru aproximativ 55.000 de locuitori, apartinand atat Municipiului Adjud, cat si comunelor limitrofe si partii sudice a judetului Bacau.

“Echipa medicala de la Adjud este formata in prezent din 2 medici si 7 asistente. Din lipsa aparaturii si a cadrelor medicale specializate, prematurii care au sub 2000 de grame sunt trimisi la Spitalul Focsani. Ne bucuram sa luam parte la prima dotare medicala, venita la 23 de ani de cand s-a infiintat acest spital si speram sa putem oferi tuturor pacientilor ingrijiri adecvate si aparatura specializata.”, a declarat Dr. Betisor Vitalie, Maternitatea Adjud.

Actiunea desfasurata in Adjud respecta angajamentul Salvati Copiii de a extinde programul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit catre alte 5 judete defavorizate din tara, prin derularea mai multor programe de educatie parentala: prevenirea sarcinilor la varste fragede, ingrijirea nou-nascutilor si nutritia adecvata a mamei si copilului, dar si programe de educatie sexuala in scoli si dotarea sectiei de nou-nascuti din Piatra Neamt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.