Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti, pe santierul Habitat

Un grup de 17 studenti, voluntari in Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti, a lasat pentru o zi partea teoretica a studiilor si au lucrat pe santierul Asociatiei Habitat for Humanity, din Ploiesti. Ei au ajutat la montarea termosistemului, izoland cu vidiwall si vata bazaltica cele trei cvadruplexuri care se construiesc la Ploiesti pentru persoane vulnerabile economic si social. Grupul voluntarilor a fost coordonat de un specialist in constructii din echipa Habitat, care s-a asigurat ca activitatile studentilor se desfasoara in siguranta.

“Voluntarii au considerat experienta ca fiind inedita si utila, iar multi si-au exprimat dorinta de a reveni la lucru chiar in week-end-ul urmator”, spun reprezentantii Habitat for Humanity.

Cele trei cvadruplex-uri de la Ploiesti vor adaposti 12 familii care locuiesc in momentul de fata in conditii improprii si care respecta criteriile de selectie Habitat: sa aiba un venit stabil oricat de mic din care sa poata achita o rata lunara pentru casa si sa faca 1.000 de ore voluntariat, lucrand la propria locuinta, precum si la cele altor beneficiari.

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.