Asociatia Unu si Unu organizeaza cursuri gratuite pentru familiile cu copii prematuri

Asociatia Unu si UNu organizeaza cursuri gratuite pentru familiile cu copii prematuri 2016Asociatia Unu si Unu organizeaza cursuri gratuite destinate familiilor din Bucuresti cu copii prematuri care au fost externati si au pana la 2 ani. Astfel, intre 3 martie si 9 iunie parintii care au prematuri se pot inscrie pe websitul Asociatie Unu si Unu la una din temele interesante sustinute de experti, in limita locurilor disponibile. Proiectul este posibil datorita sprijinului oferit de ING.

Diana Gamulescu, Vicepresedinta Asociatia Unu si UnuDe-a lungul proiectelor desfasurate de noi, dar si din experienta personala, am identificat numeroase nevoi in randul parintilor cu prematuri printre care si cea legata de suport, informare, monitorizare corectaa bebelusilor care au necesitat spitalizare prelungita. Este alegerea Asociatiei Unu si Unu de a sutine intr-un mod sanatos si cu efecte pe termen lung familiile cu prematuri. De altfel este si primul proiect de acest gen din Romania si ne dorim sa gasim sustinerea necesara pentru a-l continua si dupa faza de pilot”, a declarat Diana Gamulescu, Vicepresedinta Asociatia Unu si Unu.

Cursurile abordeaza tematici legate de mentinerea cuplului sanatos intr-o familie cu prematur sustinute de psihologul si psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, etape de dezvoltare pshio-motorie ale prematurului prezentate de specialistii KinetoBebe, dezvoltarea armonioasa a copilului prematur prin tehnici de joc oferite de Otilia Mantelers care este parenting by connection instructor, trainer de playful parenting si specialist in joaca terapeutica cu copii de la 0 la 10 ani, sau tehnici de prim ajutor sustinute de Prof. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la IOMC.

De asemenea, somnul prematurului si alimentatia vor fi abordate de catre Mona Ciurezu- consultant pentru pentru somnul copiilor de la 0 la 4 ani si de Eugenia Dobrescu – Nutritionist si fondator Diversificare.ro. Totodata, parintii interesati pot descoperi terapii alternative de recuperere prezentate de Adela Antoniu, presedinta Asociatiei de caritate Marta Maria.

Tot in aceasta perioada se vor organiza gratuit grupuri de suport psihologic, ce vor avea loc saptamanal in fiecare miercuri intre orele 11.00-13.00, coordonate de psihologul Nina Sofian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.