Asociatia Unu si Unu vrea sa faca un Centru de Sprijin pentru familiile cu bebelusi indelung spitalizati

Psiholog Delia Manciuc, Diana Gamulescu, Tily Niculae, dr Ioana Rosca Asociatia Unu si Unu a dat startul unei campanii inedite menite sa genereze solidaritate fata de cauza prematuritatii si sa stranga fonduri pentru crearea primului Centru de Sprijin pentru familiile cu bebelusi indelung spitalizati. 

In Romania, in 2016, la fiecare 30 de minute s-a nascut un bebelus inainte de termen. In total, 19.000 de bebelusi au aparut pe lume inainte de saptamana 37. Peste 35.000 de parinti s-au confruntat anul trecut cu sentimentul de neputinta cauzat de o spitalizare indelungata si nu au stiut la cine sa apeleze pentru sprijin.

Pentru a atrage atentia asupra cauzei, Asociatia Unu si Unu a construit in ParkLStatuie audioake o instalatie interactiva sub forma de casti audio care te invita ca pentru cateva minute sa traiesti experienta unui parinte de prematur. Intrand in statuia audio de trei metri inaltime, vizitatorul se confrunta cu o avalansa de vesti bune si vesti proaste, un adevarat roller-coaster emotional pe care familiile de prematuri il traiesc zilnic in spitalele din Romania. 

Diana Gamulescu Vicepresedinte Asociatia Unu si UnuIn 2016, 449 de bebelusi s-au nascut prematur sub 28 de saptamani, 1810 bebelusi s-au nascut inainte de termen intre 28 – 31 de saptamani si 6891 de bebelusi s-au nascut intre 32 – 35 de saptamani, cu o greutate intre 2000 – 2499 de grame. Datele nu sunt deloc imbucuratoare si cifrele atesta inca o data ca fenomenul prematuritatii continua in Romania sa se situeze la un nivel alarmant, de aceea este extrem de important ca societatea civila, reprezentata de ONG-uri, mass media, dar si de sectorul privat sa-si uneasca eforturile pentru a sustine aceste familii”, a declarat Diana Gamulescu, Vicepresedintele Asociatiei Unu si Unu. 

Inaugurarea primei statui audio da startul unei campanii ce are drept scop strangerea de fonduri pentru crearea primului centru multidisciplinar pentru familiile cu copii indelung spitalizati. Acesta va oferi consiliere psihologica pentru parinti, workshopuri si traininguri pentru ei, schimburi de experienta, servicii de follow up pentru copii si terapii de recuperare.

Statuia audio se va afla in incinta ParkLake Shopping Center pana pe 30 iulie, urmand ca apoi sa fie itineranta in Bucuresti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.