Asociatia ViitorPlus a inaugurat prima padure infiintata de un ONG din Romania

Padurea Copiilor_Viitor_PlusViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila a inaugurat, recent,  padurea de la Dragos-Voda, din judetul Calarasi, prima padure infiintata de un ONG din Romania. Aceasta a fost plantata in 2010 prin programul de impaduriri al organizatiei, „Padurea Copiilor – Adopta un copac!” si apoi ingrijita pana cand a atins stadiul de masiv. Padurea de la Dragos-Voda este prima padure infiintata de un ONG din Romania, nu doar atat, dar este realizata exclusiv din fonduri private. Asociatia ViitorPlus, alaturi de partenerii sai, a plantat 7 specii diferite de puieti in anul 2010 in locatia din judetul Calarasi, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate in domeniul public. Padurea CopiilorAcum, pe aceasta suprafata se afla o padure care a atins stadiul de masiv, conform constatarii facute de ingineri silvici. Acest lucru inseamna ca padurea nu mai are nevoie de ingrijiri (prasile, completari) pentru a creste, urmand insa sa fie monitorizata pentru inca 10 ani.

„Ne bucuram sa contribuim la dezvoltarea proiectului „Padurea Copiilor” si sa fim parteneri la un eveniment care marcheaza o mare reusita in domeniul protectiei mediului la noi in tara. Este o asociere fireasca cu actiunile pe care le intreprinde Kompact Grid pe piata romaneasca in domeniul energiilor regenerabile, fiind vorba despre implicarea intr-un proiect cu impact pe termen lung si cu beneficii reale atat pentru oameni, cat si pentru mediul inconjurator”, a afirmat Cristina Costache, directorul executiv Kompact Grid.

Parteneri ai evenimentului de inaugurare a padurii au fost Kompact Grid, Societatea Romana de Radiodifuziune, Coca-Cola Romania, People for Sport, Ecoxtrem si Consiliul Local Dragos-Voda, Calarasi.

Padurea Copiilor este programul ViitorPlus care are ca scop impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei si care si-a propus plantarea si ingrijirea unui puiet pentru fiecare nou nascut din tara noastra. Proiectul a demarat in anul 2007, sub numele de „Adopta un copac!”, ca reactie la lipsa acuta de suprafata impadurita din sudul tarii, pentru a creste gradul de constientizare cu privire la importanta ecosistemului de padure si cu scopul de a impaduri terenurile degradate din Romania. In cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat si ingrijit 37 de hectare de padure (peste 227.000 de puieti) pe terenuri degradate din sudul tarii, dintre care 8 hectare au ajuns la stadiul de masiv.

Padurea Copiilor a fost sustinuta la 13 evenimente de alergare caritabile in care peste 5.500 de alergatori au luat startul pe distante diferite, de la cros de 3 km, pana la distante de ultramaraton (peste 150km). Programul de impaduriri al ViitorPlus va fi cauza de mediu si la alte evenimente sportive, dintre care amintim Unicredit Leasing Transmaraton 2014 si Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.