Ateliere Fara Frontiere a colectat 300 echipamente IT de la Emporiki Bank

Ateliere Fara Frontiere a colectat in luna martie peste 300 de echipamente IT pentru reciclare si reconditionare de la Emporiki Bank, Grup Crédit Agricole. Acestea provin de la sucursalele din toata tara ale bancii. Cele peste 300 de echipamente (unitati centrale, monitoare, imprimante, scannere, routere etc) vor fi verificate de angajatii in insertiune ai Ateliere Fara Frontiere. Cele ce respecta un set de criterii minime de calitate vor fi reconditionate si le va fi prelungita astfel durata de viata. Celelalte vor fi dezmembrate in componente de baza, reciclate si reutilizate ca materii prime, un proces ce presupune un consum de energie cu 75% mai mic decat extragerea acestora din minereu.

“Ne bucuram ca Emporiki Bank, Grup Crédit Agricole, a ales sa colecteze selectiv deseurile de echipamente electrice si electronice si ca ne-au ales drept parteneri pentru realizarea acestui proces. Intelegem sensibilitatea datelor de ordin financiar ce au fost rulate pe aceste calculatoare si de aceea utilizam solutia Blancco pentru a sterge definitiv informatiile de pe hard-diskuri. Ne dorim sa reusim sa reconditionam un numar cat mai mare de echipamente care mai apoi sa fie donate pentru proiecte de educatie sau vandute la preturi modice celor ce nu isi permit un calculator nou”, a declarat Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere.

Actiunea bancii se afla sub auspiciile conceptului Green Banking, pe care Grupul Crédit Agricole il aplica in cadrul politicii de dezvoltare durabila.

“Am identificat si am ales sa colaboram cu Ateliere Fara Frontiere, datorita ofertei profesioniste si a sigurantei oferite in stergerea datelor. Prin parteneriatul cu Ateliere Fara Frontiere reusim sa indeplinim obiectivul nostru de a recicla intr-un mod sigur si profesionist deseurile de echipamente electronice si, de asemenea sa integram acest proiect in domeniul responsabilitatii sociale,” a declarat Boualem Hocine, Deputy General Manager, Emporiki Bank, Group Crédit Agricole.

Emporiki Bank, prezenta pe piata bancara din Romania din 1996, dispune de o retea de 29 de sucursale, ce functioneaza in principalele orase ale tarii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.