Ateliere Fara Frontiere a colectat peste 100 tone de deseuri electrice

Asociatia Ateliere Fara Frontiere a reusit anul trecut sa colecteze peste 100 de tone de deseuri electrice si electronice de la companii responsabile fata de mediul inconjurator. Datorita activitatii de colectare au fost create 27 de locuri de munca pentru persoane in aflate mare dificultate, acestea fiind implicate in activitati de transport, logistica, dezmembrare, ambalare si pregatire a materialului colectat. Peste 150 companii, organizatii si institutii de stat au fost implicate in actiuni de colectare in 2012, alegand astfel sa isi reduca amprenta de carbon, dar si sa se alinieze normelor europene in domeniu, ce impun colectarea selectiva a deseurilor electrice si electronice. Printre acestea se numara companii precum Coca-Cola, GSK, Credit Agricole Romania, JTI, Unicredit Business Solution si Axa Asigurari.

“Prin donarea catre Ateliere Fara Frontiere a echipamentelor informatice iesite din uz, aceste companii au facut mai mult decat sa se conformeze, fara nici un cost, legislatiei in vigoare privind reciclarea DEEE-urilor. Acestea au facut posibil procesul de integrare socio-profesionala a persoanelor in dificultate intrucat echipamentele colectate au ajuns in atelierul de insertie. Mai departe, odata reconditionate, acestea sunt donate prin proiecte de solidaritate digitala catre organizatii educationale si sociale”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director al Asociatiei Ateliere Fara Frontiere.

In 2013, Ateliere Fara Frontiere continua campania permanenta de colectare DEEE in Bucuresti si localitatile limitrofe si pune la dispozitia celor interesati platforma online www.solidaritateadigitala.ro, prin care se pot realiza programari de colectare.

Activitatile asociatiei sunt sustinute si de partenerii strategici Apa Nova Bucuresti – Veolia, BRD – Groupe Société Générale si Carrefour Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.