Ateliere Fara Frontiere a dat 500 de calculatoare catre 45 de unitati de invatamant

Foto Ceremonia Educlick 1 2017_PredareAteliere Fara Frontiere, cu sprijinul ECOTIC, a dat 500 de calculatoare reconditionate catre 45 de gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii publice din domeniul educatiei. De aceste echipamente se vor bucura 8.500 de copii si tineri de la gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din comunitatile defavorizate din Romania.

Calculatoarele au fost colectate de la diverse companii responsabile si au fost reconditionate de Asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul organizatiei ECOTIC. Ele au intrat in dotarea respectivelor institutii pentru a contribui la calitatea actului de invatamant si educatie in randul copiilor si tinerilor.

Proiectul de solidaritate digitala a demarat la inceputul lunii aprilie cand s-a dat startul inscrierilor unor proiecte de educatie derulate de institutiile din sistemul public si ONG-uri care activeaza in comunitatile defavorizate aleFoto Ceremonia Educlick 1 2017_Depozit DEEE Romaniei.

Dintr-un total de 245 de proiecte depuse, 45 au fost desemnate drept castigatoare, cu ajutorul unui juriu format din partenerii asociatiei Ateliere Fara Frontiere, experti si presa specializata.

Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donatii de calculatoare in sprijinul educatiei incadrate in programul national Educlick al Ateliere Fara Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate catre 2.000 institutii educationale si organizatii nonprofit din 2009 pana in prezent.  300.000 de copii si tineri defavorizati beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul carora isi dezvolta abilitati digitale necesare pentru viitorul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.