Ateliere Fara Frontiere a dotat laboratoarele IT din 10 licee cu 150 de calculatoare

ateliere fara frontiereIn cadrul celei de-a doua editii a proiectului „Future Makers”, derulat de Asociatia Ateliere Fara Frontiere (AFF), alaturi de BRD Groupe Société Générale, au fost dotate cu 150 de calculatoare laboratoarele de informatica din 10 licee.

Scopul proiectului Future Makers este de a face posibila desfasurarea orelor de informatica in scolile in care sunt elevi cu potential, dar nu exista dotari tehnice suficiente.

Peste 3100 de elevi incadrati in liceele dotate se vor bucura de echipamentele complet functionale si dotate cu software corespunzator, dezvoltandu-si abilitati importante pentru viitor.

Flavia Popa, Secretar General al BRDSunt deja 10 ani de cand BRD a inceput parteneriatul cu AFF, parteneriat care implica atat colectarea gratuita a echipamentelor electrice uzate/amortizate si finantarea atelierului de insertie, cat si directionarea computerelor complet functionale catre acele zone din tara, unde este mai mare nevoie de ele. In tot acest timp am realizat ca este mare nevoie de aceste echipamente si ca decalajul digital se reduce lent si greu. BRD investeste in educatie, pentru ca o considera motorul principal pentru o dezvoltare sustenabila, iar accesul la tehnologie este esential, in vremurile noastre. Programul Future Makers atinge toate aceste elemente strategice: educatie si inovatie, facilitarea accesului la tehnologie si protectia mediului”, a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD.

Cele 150 de computere au fost reconditionate in atelierul Reconect al Ateliere Fara Frontiere, locul in care persoane aflate in dificultate ofera o noua sansa deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.