Ateliere Fara Frontiere a finalizat al saptelea santier de solidaritate

Asociatia Ateliere Fara Frontiere, in parteneriat cu asociatia Ateliers Sans Frontieres din Franta, au realizat, in perioada 24 iunie – 08 iulie 2013, un santier de solidaritate si dezvoltare locala, in municipiul Campina, judetul Prahova. Actiunea s-a desfasurat la Complexul de Servicii Comunitare «Sf. Filofteia», centru destinat copiilor cu dizabilitati din comunitate si, totodata, adapost permanent pentru copiii aflati in situatii dificile din judet. Obiectivele propuse de cele doua asociatii pentru raspunderea nevoilor din proiect, au fost de reasfaltare a curtii, crearea unui spatiu de joaca adaptat copiilor, susţinerea de activitati de educatie «verde» si interculturale. Proiectul a fost de amploare internationala si a avut la baza responsabilitatea si implicarea civica a 33 de voluntari proveniti din comunitatea gazda proiectului – Campina 10 persoane, asociatia Ateliere Fara Frontiere 8 persoane, asociatia Ateliers Sans Frontieres – Franta 9 persoane si 6 tineri din cadrul programelor Complexului de Servicii Comunitare, beneficiari direcţi.

“Aceasta initiativa a fost una integrata de dezvoltare durabila, o oportunitate de implicare atat pentru comunitate, cat si pentru companiile responsabile care isi desfasoara activitatea in teritoriu, dar si a institutiilor publice, creand punti de comunicare print-un parteneriat complex public-privat. Aceste proiecte valorizeaza implicarea civica activa, dar si sensibilizarea si responsabilizarea opiniei publice in ceea ce priveste lupta impotriva marginalizarii si excluziunii. De asemenea santierele de solidaritate ii ajuta pe voluntari – majoritatea persoane in mare dificultate – nu numai sa constientizeze utilitatea, finalitatea si sensul implicarii lor, ci sa-si construiasca stima de sine, valorile si dorinta de a re/deveni actori ai propriilor vieti”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Executiv al Ateliere Fara Frontiere.

In intervalul  2007 – 2010, asociatia Ateliere Fara Frontiere a realizat, 6 astfel de “santiere” in judetele Sibiu, Zalau, Dolj, Calarasi, Arad, Constanta, in urma carora au rezultat: peste 9000 de beneficiari, 300 de voluntari, 6 terenuri de sport realizate si echipate, 5 sali de informatica dotate, 5 spatii de joaca pentru copii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.