Ateliere Fara Frontiere a sarbatorit 5 ani de insertie si solidaritate

AFF aniversareAteliere Fara Frontiere a implinit, recent, cinci ani de activitate al atelierului de insertie. Rezultatele acestei perioade arata ca au fost create oportunitati de angajare pentru 130 de persoane in dificultate, care au lucrat sau lucreaza in continuare in cadrul celor trei unitati de productie, iar 40 dintre ei au gasit un loc de munca stabil pe piata conventionala a muncii. De la infiintare si pana acum, asociatia a donat 6.000 de calculatoare complete ce au ajutat la infiintarea a peste 1.000 de laboratoare IT. In cadrul acestora, 140.000 de beneficiari participa la proiecte educationale, de instruire sau reintegrare sociala prin unelte informatice. Acestea au fost realizateprin programul de donatii Assoclic, dar si prin alte programe deDonatii_Calculatoare_Ateliere_Fara_Frontiere_2012 solidaritate digitala dezvoltate alaturi de companii responsabile. Numai in 2013 au fost donate 1609 de calculatoare complete pentru beneficiari care altfel nu ar avea acces la IT&C.

Patrick_Ouriaghli_Director_Executiv_Ateliere_Fara_Frontiere.“In 2013 am reusit cresterea semnificativa a activitatii economice cu 47% fata de 2012, la 46% din bugetul asociatiei, iar acest lucru ne-a permis sa continuam activitatea si sa angajam mai multe persoane in dificultate. Am marit spatiul de productie pentru a face fata dezvoltarii si diversificarii activitatiilor, printre care inceperea atelierului de confectii „remesh”, prin care am vandut 5.000 de produse de moda etica facute din meshuri si bannere publicitare reutilizate”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere.

Activitatea asociatiei Ateliere Fara Frontiere se realizeaza cu sprijinul partenerilor, care se implica la toate nivelurile de activitate: sprjin financiar, participarea in lantul de solidaritate si angajarea persoanelor recomandate de Ateliere Fara Frontiere. In 2014 au fost continuate parteneriatele strategice cu Apa Nova Bucuresti, BRD Groupe Société Générale si Carrefour Romania.

1 Response

  1. Niculae Marin Marius spune:

    Ateliere Fara Frontiere este pentru mine o buna sansa de a te promova pe piata munci . Io sunt voluntar la Ateliere Fara Frontiere si ma bucur sa reconditionez calculatoare care ajung la copii si se folosesc cu drag de ele .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.