Ateliere Fara Frontiere preia gratuit calculatoarele propuse spre casare

Asociatia Recolamp si asociatia Ateliere Fara Frontiere au incheiat un acord de cooperare in domeniul reciclarii. Astfel, ca urmare a campaniei comune, cele peste 1.500 de companii din Bucuresti si judetul Ilfov, care au protocol de colaborare cu Recolamp, au fost informate despre posibilitatea de a solicita Asociatiei Ateliere Fara Frontiere serviciul de ridicare gratuita a deseurilor de echipamente electrice.

 “La baza acestui parteneriat a stat, in primul rand, viziunea comuna ca deseurile pot fi reciclate in conditii de siguranta pentru mediu si populatie. Mai mult, reutilizarea resurselor folosite atat in productia surselor de iluminat, cat si a tehnologiei IT, reprezinta atat pentru Recolamp, cat si pentru Ateliere Fara Frontiere, o motivatie foarte importanta a intregii noastre activitati”, a declarat Roxana Sunica, Director Marketing Recolamp.

Astfel, calculatoarele pe care companiile trebuie sa le caseze vor fi transformate in locuri de munca pentru persoane defavorizate si in echipamente IT reconditionate pentru donatii catre scoli si asociatii din toata tara. In acest fel, companiile generatoare de deseuri recicleaza si, in acelasi timp, ii ajuta pe cei care au nevoie.

“Suntem convinti ca prin intermediul Recolamp un numar si mai mare de companii vor fi informate de acum inainte de posibilitatea de a gestiona in mod responsabil DEEE. Noile cantitati colectate vor reprezenta pentru noi oportunitatea de a oferi mai multe locuri de munca persoanelor aflate in dificultate, ca parte a procesului lor de reintegrare socio-profesionala”, a declarat Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.