Ateliere Fara Frontiere va dona 1000 de calculatoare prin ASSOCLIC 2013

Ateliere Fara Frontiere a lansat programul ASSOCLIC pentru 2013, in cadrul caruia vor fi donate, in doua etape, 1000 de calculatoare reconditionate in atelierul propriu. Termenul limita pentru inscrierea in prima etapa, in care se vor dona 500 de calculatoare, este 3 aprilie. Rezultatele primei etape vor fi afisate pe 29 aprilie. Pot aplica organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale. Acestea trebuie sa prezinte un proiect intr-unul din domeniile eligibile, respectiv: educatie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate.

“Ne-am insusit misiunea de reducere a decalajului informatic si, de aceea, in fiecare an alegem sa donam calculatoare catre proiecte educationale. Incepand din acest an, am lansat Assoclic Hall of Fame, o modalitate de recunoastere a acelor proiecte laureate in anul precedent si care au avut cel mai mare impact in randul beneficiarilor cu care ei lucreaza”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere.

Programul ASSOCLIC pentru anul acesta a fost anuntat in cadrul evenimentului ”Hall of Fame” Assoclic, unde s-au premiat proiectele cu cel mai mare impact din 2012. Selectia s-a facut din 184 proiecte inscrise in program, iar cei trei castigatorii au fost: Asociatia Authelp Harghita (Miercurea Ciuc) si Asociatia Dincolo de Tacere (Galati), care folosesc calculatoarele pentru dezvoltarea abilitatilor copiilor cu autism, dar si Centrul de plasament Sfantul Stefan (Perisoru, judetul Calarasi), care utilizeaza calculatoarele Assoclic pentru a promova accesul la informatie si ocuparea fortei de munca a 110 copii si tineri aflati in aceasta comuna izolata.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.