Atos ofera cursuri gratuite de programare la gimnaziu, prin proiectul Junior IT Club

AtosAtos, unul dintre principalii furnizori internationali de servicii IT, lanseaza in Romania, in parteneriat cu Asociatia Edusfera, programul Junior IT Club – Powered by Atos. Prin intermediul acestuia vor fi oferite, incepand cu 1 martie 2016, cursuri gratuite de programare in scoli, la clasele V-VIII. Prima etapa a proiectului va include un numar de 20 de scoli din Timisoara si Bucuresti si aproximativ 600 de elevi aflati in ciclul gimnazial. Cursurile vor fi sustinute de 20 de traineri, sub indrumarea Atos. Inscrierea scolilor in proiect si selectia elevilor au loc in perioada 10-22 februarie. Pentru a se putea inscrie in program, completand formularul online, scolile gimnaziale sau scolile generale trebuie sa aiba cel putin 100 de elevi la nivel gimnazial si laboratoare IT dotate cu cel putin 15 computere functionale.

Catalina Dodu, Country Manager Atos RomaniaProiectul este fundamentat pe o nevoie reala, identificata in sistemul educational romanesc: programarea este invatata doar in cateva scoli la nivel national (curs optional) si in liceele de profil (mate-info). Ne dorim ca prin aceasta initiativa sa oferim cat mai multor copii posibilitatea sa invete notiuni de programare adaptate varstei lor. In timp ce peste 25% dintre tinerii absolventi nu isi gasesc un loc de munca, totusi firmele care activeaza in domeniul IT au dificultati in a gasi candidati potriviti, cererea de forta de munca in domeniul IT fiind de trei ori mai mare decat oferta”, a declarat Catalina Dodu, Country Manager Atos Romania.

In viitor, programul Junior IT Club – Powered by Atos isi propune sa ofere cursuri specializate si in scolile aflate in alte orase din Romania. Pe intreaga perioada a proiectului se va desfasura si o campanie de promovare a cursurilor de programare in scoli, pentru constientizarea necesitatii de a dobandi aceste abilitati de la varste timpurii.

Cursurile care vor fi predate in cadrul cluburilor IT din scoli vin un curriculum adaptat, astfel incat elevii sa poata trece printr-o introducere in programare cu ajutorul limbajului vizual Scratch, adaptat copiilor cu varste mai mari de 6 ani. Elevii vor invata elemente de baza in programare (conditii, bucle, vectori, matrice, siruri, functii) cu ajutorul Scratch, dar si al platformei Khan Academy, iar apoi vor ajunge sa creeze pagini web prin HTML/CSS, pe care le vor dezvolta cu ajutorul limbajului de programare JavaScript. Totodata, vor folosi limbajele Java si Python pentru programare de baza, iar pentru dezvoltarea de aplicatii mobile vor utiliza platforma PhoneGap.

Odata cu lansarea Junior IT Club – Powered by Atos este disponibila, la adresa www.junioritclub.ro, o platforma online care dispune de resursele educationale necesare, suport permanent din partea Atos si Edusfera, o comunitate si un curriculum dezvoltat.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.