Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR ONG

Autism Voice: Fondul de Bine – Un share/o donatie conteaza enorm!

Banner FONDUL DE BINE_FBAutism Voice, in parteneriat cu Aura Ion Foundation, au creat campaniaFondul de Bine pentru copiii cu autism” pe Facebook.

Campania isi propune sa stranga fonduri de sustinere pentru cele doua centre de recuperare ale Autism Voice care s-au redeschis, dupa doua luni de inchidere temporara.

Donatiile ajuta pentru a se continua programele gratuite locale de recuperare pentru copiii din cele doua centre si cei proveniti din familii defavorizate, pentru a achizitiona materiale de protectie si dezinfectant, materiale de lucru si jucarii, si pentru a sustine programele gratuite nationale pentru familiile cu copii cu autism. Si oricine care are cont pe Facebook poate ajuta!

In lupta contra efectelor COVID-19, am lansat programul Autism Voice Line, linie complexa de consiliere si suport psiho-emotional on-line si telefonic pentru familii din toata tara, si psihoterapie de grup pentru parinti. De la debutul acesteia, din 18 martie, si pana acum, am oferit 400 de ore de consiliere si au apelat la noi inclusiv familii din afara Romaniei (din Italia, Spania sau Olanda) fiindca izolarea la domiciliu a copiilor cu tulburari sau autism a fost in intreaga lume, nu numai in Romania.
Pentru ca suntem cea mai mare asociatie de specialitate din tara, am digitalizat programele sociale gratuite pe care le aveam deja, precum terapiile, si le-am oferit in continuare gratuit prin on-line, ajungand astfel la 300 de ore de terapie pentru cazuri sociale, sau cursurile de specialitate pentru parinti, Pass the Voice, pe care le faceam fizic in tara, le-am digitalizat, si astfel parinti din orice localitate au putut beneficia de ajutor via Zoom. Am putut oferi 1.700 de ore de training in co-terapie in felul asta.
Vom continuam sa oferim aceste resurse gratuite on-line si telefonic cat putem. Nevoia de ajutor de specialitate este si mai mare acum. Multe familii au ramas fara salarii, iar unele centre de recuperare din tara s-au inchis definitiv din lipsa banilor. Copiii au de suferit in continuare si trebuie sa facem toti tot ce putem pentru acestia. COVID-19 v-a disparea la un moment dat, dar autismul este pe viata si se poate recupera numai prin terapie specializata ABA”, a explicat Anca Dumitrescu, Presedintele asociatiei Autism Voice.

O parte din povestile copiilor asociatiei pot fi citite aici – https://autismvoice.ro/autism/jurnalul-copiilor/

Lista completa cu produsele igienico-sanitare necesare asociatiei poate fi consultata aici – https://cutt.ly/TyUN5rq

Lista completa cu materialele si jucariile necesare asociatiei poate fi consultata aici – https://cutt.ly/8yUN6Da

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...