AVON acorda 250.000 de lire sterline centrelor pentru victime ale violentei domestice

AVon- GranturiAVON acorda finantare de 250.000 de lire sterline centrelor de adapost pentru victime ale abuzurilor in familie, prin Campania Respectului – initiativa companiei de lupta impotriva violentei domestice. Prin- intermediul granturilor, 5 organizatii non-guvernamentale din Romania vor putea oferi inca un an de liniste beneficiarelor lor, fiind alocati 50.000 de lire sterline pentru fiecare proiect sustinut.

Formularul de aplicare si Ghidul aplicantului sunt disponibile pe site-ul programului www.campaniarespectului.ro.

Organizatiile non-guvernamentale sunt incurajate sa trimita proiectele pana pe 24 august 2017, ora 23:59, catre granturi@campaniarespectului.ro.

Alrxandra Maier - Avon„The £1 Million Avon Fund” este un program finantat de Fundatia Globala AVON. Alegerea Romaniei in acest program, alaturi de Argentina, Marea Britanie si Africa de Sud vine ca o recunostere a initiativelor societatii civile si ale voluntarilor Campaniei Respectului, insa reprezinta deopotriva un semnal de alarma. Problema romancelor, victime ale violentei e una extrem de serioasa, aflam tot mai des de situatii tragice si e momentul sa actionam fiecare dintre noi, inainte ca aceste vesti sa devina o normalitate. Putem schimba soarta victimelor doar atunci cand initiativelor de finantare alaturam implicarea fiecaruia dintre noi. E timpul sa invatam sa recunoastem semnele timpurii ale violentei, sa avem curajul de a vorbi deschis cu cei de langa noi si sa nu mai stam deoparte atunci cand in jurul nostru observam un caz de violenta”, a declarat Alexandra Maier, Communication & CSR Coordinator Avon.

In Romania, la fiecare 30 de secunde, o femeie e departe de liniste, fiind victima unui abuz in familie. In 2016, 13.000 de femei, victime ale violentei domestice au cerut ajutor autoritatilor romane, insa peste 80% dintre victime raman tacute si nu spun nimanui prin ce trec.

Doar anul trecut, 191 de femei au murit din cauza violentei in familie, iar multe dintre romancele abuzate raman alaturi de agresor pentru ca nu au unde merge. Centrele de adapost pentru victime sunt insuficiente, iar cele care exista gasesc cu greu finantare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.