Avon: O noua editie a Burselor Superscrieri, pe tema violentei intre cuplurile de adolescenti

FFFF-Bursele superscrieri 2017Avon Cosmetics Romania si Fundatia Friends For Friends au dat startul celei de-a patra editii a Burselor Superscrieri/AVON pe tema violentei domestic in relatiile de cuplu ale adolescentilor. In cadrul proiectului se ofera trei burse a cate 2.000 de euro jurnalistilor si autorilor pentru a investiga cauzele si formele violentei care afecteaza primele relatii ale adolescentilor.  Primele forme ale violentei domestice se manifesta de timpuriu, inca din adolescenta – reiese dintr-o cercetare facuta pe un esantion reprezentativ de 1.500 de liceeni din 80 de orase, in cadrul proiectului In a Relationship. Inca de la primele relatii apar forme variate de abuz: un partener care vrea sa stie tot timpul unde esti si cere raportul poate deveni, mai tarziu, sotul/sotia care iti ingradeste libertatea. Insistenta de a avea acces la conturile de social media sau de e-mail ale persoanei cu care esti, sau violarea lor, poate evolua intr-o situatie de control economic mai tarziu, unul dintre motivele principale pentru care victimele violentei domestice nu isi pot parasi abuzatorii.

Granita dintre lucruri acceptabile si abuz este una fina si, mai ales pentru adolescentii crescuti in familii disfunctionale, violenta domestica poate devini tipar de comportament.

Violenta domestica a intrat in viata mea si m-a facut sa cobor in straturile de profunzime acum trei ani, prin Bursele Superscrieri/Avon. Am lucrat, ca mentor, cu noua echipe de jurnalisti – care au documentat in total, pentru materialele lor, zeci de cazuri. Sunt doua lucruri fundamentale pe care le-am inteles in acest rastimp. Primul: ca, daca tata o bate pe mama si acela ti-e pattern-ul de relatie familiar, poti gravita tot restul vietii in jurul lui – pentru ca il asimilezi cu normalitatea, cu acceptabilul; e singurul model pe care-l stii. Al doilea: ca prima palma nu e niciodata ultima palma; si ca daca o accepti de la iubitul din liceu o vei accepta, foarte probabil, si de la sot”- Mona Dirtu, membra a juriului si mentor pentru bursieri:

Poate castiga o bursa Superscrieri/Avon orice autor din Romania – indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital. Organizatorii incurajeaza proiectele/serii de articole, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Propunerile de proiecte vor fi evaluate de un juriu care va sustine si o faza de interviuri cu aplicantii finalisti: Mona Dirtu, Emilia Sercan, Florin Negrutiu (Republica.ro), Teodor Tita si un reprezentant AVON – Stela Toderascu (Senior Commercial Marketing Manager AVON Romania).

Pe langa finantare, bursierii alesi vor beneficia pe perioada realizarii materialelor de un program de mentorat si Seminarii Superscrieri de bune practici, ambele sustinute de jurnalista Mona Dirtu.

Aplicatiile pentru editia curenta sunt deschise pana pe 16 aprilie, iar formularul de inscriere, precum si alte detalii depre program, pot fi accesate pe site-ul www.ffff.ro/bursele-superscrieri

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.