Banca Comerciala Romana se alatura Global Money Week si educa financiar elevi din 360 de scoli

poza Scoala de bani pe roti 1Banca Comerciala Romana, prin programul de educatie financiara Scoala de Bani, se alatura pentru al doilea an consecutiv initiativei globale Global Money Week, ce are loc  intre 25 si 31 martie.

In cadrul acesteia, profesorii BCR din programul Scoala de Bani vor vizita peste 360 de scoli, din 50 de orase si vor interactiona cu 24.500 de copii si adolescenti din licee, scoli si gradinite.

400 din cei 1.000 de angajati BCR care au devenit profesori de educatie financiara in cadrul programului Scoala de Bani vor fi implicati in aceasta actiune la nivel national.

Tematica editiei din acest an este “Learn.Save.Earn”, iar profesorii Scolii de Bani isi propun sa ii ajute pe elevii participanti la ateliere sa inteleaga diferenta dintre nevoie si dorinta, ce este acela un obiectiv financiar si cum il formulam astfel incat sa devina realizabil, cum ne facem un plan de actiune pentru a ne indeplini obiectivele financiare, ce este si cum ne conturam un buget personal si cum economisim pentru visurile noastre.

Nicoleta Deliu_reprezentant Bursa Binelui BCRPrin aceste ateliere le oferim participantilor o experienta inedita in lumea banilor, in care vor face cunostinta cu notiuni si concepte financiare intr-un cadru non-formal si relaxant. Copiii si tinerii vor invata ce inseamna economisirea, dar si ce este consumul responsabil. Este o lectie despre bani, dar si o lectie de viata, in care cursantii invata ca printr-o buna organizare si disciplina isi pot indeplini orice dorinta”, a declarat  Nicoleta Deliu, coordonatorul programului national “Scoala de Bani”.

 

Campania Global Money Week isi propune sa creasca nivelul de educatie financiara in randul copiilor si al tinerilor si sa ii inspire pe acestia sa isi administreze corect bugetul. Anul trecut, peste 5.000 de copii si tineri au participat la atelierele de educatie financiara sustinute de BCR, intre 12 si 18 martie, in cadrul aceleiasi initiative.

Actiunea este realizata cu sprijinul Ministerului Educatiei, cu care BCR a semnat un parteneriat de doi ani si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene care au popularizat actiunea in randul scolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.